Ágnes
-1 °C
2 °C

Megúszhatja a börtönt Carl Lewis

2003.07.22. 14:26
A kilencszeres olimpiai aranyérmes Carl Lewist ittas vezetés miatt akár félévre börtönbe zárhatják. Az egykori atléta áprilisban okozott balesetet egy kaliforniai autópályán, de ügyvédje szerint a hatóságokkal való együttműködés esetén elkerülhető a börtönbüntetés.
Carl Lewist 2003 április 21-én este tartóztatta le a kaliforniai autópálya rendőrség járőre, miután a férfi balesetet okozott új Maseratijával. A kilencszeres olimpiai bajnok több "józansági" teszten is megbukott a helyszínen, így bekísérték az örsre. Ittas vezetés miatt az egykori sportolót akár hat hónapos börtönbüntetéssel is sújthatják, jelentette a Yahoo News.

Oktatóprogram, jogosítványkorlátozás

Lewis ügyvédje, Mark Rafferty azonban azt állítja, hogy védence várhatóan nem jut börtönbe. Rafferty alkut próbál kiharcolni az ügyészekkel, ami alapján a börtön helyett Lewist ezernégyszáz dolláros pénzbüntetéssel sújtanák, valamint egy harmincnégy óra hosszú, az alkohol veszélyességét taglaló oktatóprogramban is részt kéne vennie. Emellett jogosítványát is korlátozhatják kilencven napos időtartamra. Lewist hétfőn hallgatták volna meg, de a bíró augusztus 19-re halasztotta a tárgyalást.