Judit
2 °C
7 °C

Kiesett egy nő a libegőből

2004.07.18. 15:29
Súlyos sérüléseket szenvedett egy középkorú nő, aki dél körül esett ki a Libegőből.
Kiesett egy nő vasárnap délután a János-hegyi libegő egyik kocsijából a fővárosban - közölte Megyesi Mihály, a tűzoltóság ügyeletvezetője az MTI-vel. A szerencsétlenül járt kirándulót vákuumágy segítségével vittük a felső végállomáshoz, ahol átadtuk a mentőknek - mondta. Hozzátette, a nő csípő- és vállsérüléseket szenvedett a balesetben. "Annyit tudunk, hogy súlyos sérüléseket szenvedett" - közölte Sebestyén Erzsébet, az Országos Mentőszolgálat ügyeletese az első vizsgálatok alapján az MTI érdeklődésére. Az ügyeletes az Index érdeklődésére ennél többet nem árult el.

A BRFK sajtóügyeletese az Index érdeklődésére elmondta: tudomásuk szerint a nő megszédült és emiatt eshetett ki a felvonóból. Hozzátette: vizsgálják a baleset körülményeit.

A BKV fődiszpécsere az Indexnek elmondta: a közékkorú nő a Libegő alsó állomásának közelében, a nyolcadik és a kilencedik oszlop között esett ki a székből. Azt nem tudta megmondani, hogy azon a ponton körülbelül milyen magasan közlekedik a felvonó. A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a nő körülbelül három méter magasról "szédült le". A BKV fődiszpécsere elmondta, hogy ismereteik szerint a nő figyelmetlenségből hajtotta fel a biztonsági keretet és ezután - eddig ismeretlen okból - zuhant a mélybe.

Megjegyezte: a libegőből mindenki kiszállt, majd - a mentés ideje alatt - körülbelül egy óráig állt a felvonó. A fődiszpécser szerint elképzelhető, hogy történt már hasonló eset, de - mint mondta - nem emlékszik ilyenre. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?