Viola
-6 °C
-2 °C

Könyvtári fosztogató

2002.11.14. 16:52
Kitiltották az összes helyi könyvtárból azt az idős kaliforniai férfit, aki az elmúlt négy évben több ezer könyvet tulajdonított el a közkönyvtárakból.
Szerdai ítéletében egy Los Angeles-i bíróság eltiltotta a közkönyvtárak látogatásától a 85 éves Ernest Heynemant, aki beismerte, hogy rendszeresen fosztogatta a létesítményeket. Az olvasásért rajongó férfi több mint 3500 könyvet és videokazettát tulajdonított el az elmúlt négy évben a környék könyvtáraiból. A férfi lakásán a fitneszkazettáktól az Űrszekerek sorozatig szinte minden megtalálható volt.

A trükk

Az egykori mozialkalmazott először mindig szabályosan kikölcsönözte a tárgyakat, majd otthon eltávolította belőlük a biztonsági fémszálakat. Határidő előtt visszavitte őket, aztán egy későbbi időpontban az immár ártalmatlanított könyveket és kazettákat észrevétlenül kicsempészte a kapun. A férfit az buktatta le, hogy főleg egészségüggyel kapcsolatos könyveket vitt el, és egy éber könyvtáros a kölcsönzési listát átnézve a nyomára akadt. Ügyvédje szerint a könyvtárból való kitiltás nagyobb büntetés a férfinak, mintha börtönbe zárták volna, jelentette a Reuters.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!