Árpád
-2 °C
4 °C

A macsók nem sírnak a Licker után

2002.06.18. 19:31
A napi frissítésű online erotikus magazin, a Licker megszűnésével látszólag drámaian csökkent a magyar internet ingyenes pornófelhozatala. A Licker által képviselt testiség szellemisége azonban valószínűleg nem tűnik el végleg, csak átalakul - feltehetően előfizetéses formában reinkarnálódik. Az Index által megkérdezett pornófogyasztók mégsem estek kétségbe, maradt elég ingyenes szexoldal magyar nyelvű feliratozással.
Világtrend, hogy a professzionálisan szerkesztett ingyenes szexoldalak előbb-utóbb fizetőssé válnak, miközben újabb és újabb amatőr pornóoldalak jelennek meg az ingyenes webtárhelyeken, a végtelenségig reciklálva több gigabájtnyi, közkinccsé vált pornófelvételt. Valószínűleg ez történt a Lickerrel is, amely a szerkesztőségi internetelérés megszűnésére hivatkozva húzta le a rolót. Az Index Szexipari Elemzőcsoportja szerint viszont másról van szó: a Licker színvonalán szolgáltatott "felnőtt" tartalomért már előfizetési díjat lehet szedni. A Licker stábját nem sikerült elérni.

L!cker
Hogy az online "felnőttipar" vezeti az e-kereskedelem B2C (business-to-consumer) szegmensét, még akkor is közhely, ha a webkonzulting cégek szívesebben beszélnek másról. Egyes becslések szerint az internet forgalmának közel egyharmadát a nagy sávszélességigényű pornóletöltések generálják. Az internetes pornóipar átvészelte a dotkomcsődöt, sőt prosperálóbb, mint valaha: iparági becslések szerint világszinten évi kétmilliárd dollárral növeli bevételét. A dotkomcsőd után sok tartalomipari dolgozó az online pornóiparban talált munkát. Technológiaigényes műfaj lévén a professzionális szolgáltatás nyújtása igen költséges dolog, mégis megtérül, hiszen a pornó azon kevés online tartalomfajta egyike, amiért a felhasználók valóban hajlandóak fizetni.

Az Index által megkérdezett magyar pornófogyasztók mégsem állnak sorban a kasszánál: szerintük maradt elég ingyenes magyar pornólap a Licker nélkül is. A Machomedia pornóipari szakportál stábja elsősorban a Punci Adult Magazinnal vigasztalódik, de világszínvonalúnak tartják a Mellesleg, a Goldengate, az Ashole, az elp.hu és az adh.ini.hu ingyenes oldalait is. Az Ashole nemrég óta emelt díjas SMS-ben árulja szexvideóit - a Machomedia válságelemzése szerint ez a trend folytatódni fog, ugyanakkor a freewebeken folyamatosan indulnak az új ingyenes szexoldalak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?