Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Leszakadt egy libegő Ausztráliában

2003.01.03. 10:19
Legalább tizenhatan megsérültek, amikor leszakadt egy libegő az ausztráliai Victoria államban péntek reggel. A mintegy ötven, magasban rekedt utast a tűzoltók próbálják lehozni.
Tizenhárom ember súlyosan, három pedig könnyebben megsérült, amikor összedőlt a libegő kábelének egyik tartóoszlopa a Melbourne-től 75 kilométerre dél-keletre fekvő Victoria állambeli Dromanában. Az emberek többsége mintegy tíz méter magasból zuhant a földre, és nyak valamint gerincsérüléseket szenvedett. A baleset időpontjában körülbelül hetvenen tartózkodtak a függőkocsikban. Szemtanúk szerint még mintegy ötvenen rekedtek a magasban, őket a tűzoltók próbálják lehozni.

A drótkötélpálya a Mornington-öböl partján fekvő körülbelül 300 méter magas dombra, az "Artúr székéként" ismert helyre vezet fel. A tűzoltók munkáját nehezíti, hogy a baleset helyszínén laza, süppedős a talaj, ezért nem használhatják a nehéz tűzoltóautókat sem. A mentőalakulatok ezért pillanatnyilag kötelek segítségével próbálják lehozni a pálya középső szakaszán, a magasban rekedt utasokat.