Három napra a liftben felejtették a pácienst

2006.06.14. 16:46
Majdnem életveszélyesen kiszáradt egy hatvannyolc éves férfi, aki egy berlini kórházba érkezett vizsgálatra, de a liftben rekedt. Három nap múlva fedezték csak fel.

A kerekesszékben ülő, súlyosan mozgássérült férfit pénteken délután szemészeti vizsgálatra szállították be az egyik berlini kórházba. A férfi azonban estig nem érkezett vissza abba az idősek otthonába, ahol lakott.

Először az orvosok és nővérek keresték a klinikán, majd rendőrt hívtak, végül már búvárok kutattak utána a kórház közelében folyó csatornában. Miután nem találták meg, a beteg fia plakátokat ragasztott ki apja fényképével a közeli utcákban. Az idős férfi azonban nyomtalanul eltűnt.

Eltelt a hétvége. Hétfőn éjszaka a kórházban az egyik nővér szólt a technikusoknak, hogy az egyik lift elromlott. Amikor a karbantartók nekiálltak szerelni a két emelet között elakadt felvonót, a fülkében megtalálták a három napja bennrekedt idős beteget.

Mint kiderült, a beteg a kórházba szállítása után még el akart szívni egy cigit, de mivel sehol sem lehetett dohányozni, gondolta, rágyújt a liftben. A lift egy darabig föl-le ment, aztán egyszer csak két emelet között elakadt.

Az idős férfi hiába nyomta a vészcsengőt, a jelzést senki nem vette észre. Érdekes módon a klinikán sem tűnt fel senkinek három napig, hogy a három liftből az egyik nem működik.

A betegnek nagyon melege volt a kis fülkében, inni egyáltalán nem tudott, a zsebében lévő néhány keksszel húzta ki a hétvégét. Amikor megtalálták, szinte teljesen ki volt száradva. Három napot és nyolc órát töltött bezárva.

  • Hírek
  • Támogatások