Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Hétkilós óriásbébi született

2006.02.20. 19:29
Az újszülött abnormálisan nagy súlya genetikai tényezőkre vezethető vissza, az anyának kilenc évvel ezelőtt már született egy hasonlóan nagy súlyú, ötkilós lánya.

Hét kilogramm tömegű, 56 centiméter hosszú kislánya született Madridban egy oda bevándorolt kolumbiai házaspárnak. A szülők - keresztnevükön Rosario és Juan Carlos - még február 13-án gazdagodtak az új családtaggal, Aranchával, akit rendkívül bajos, 39 hétig tartó terhesség után császármetszéssel segítettek világra a madridi La Paz kórház orvosai.


A kis Arancha mamájával

"Ez a legnagyobb baba, aki a klinika 40 éves történetében világra jött nálunk, egyedülálló, példátlan eset" - mondta sajtóértekezletén Jesus Pérez Rodríguez, a kórház szülészeti osztályának vezetője. A szülők vezetéknevét a kórház nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni.

Rodríguez szerint az újszülött abnormálisan nagy súlya genetikai tényezőkre vezethető vissza, s emlékeztetett arra, hogy az óriásbaba anyjának kilenc évvel ezelőtt már született egy szintén nagy súlyú, ötkilós lánya. A Guinness Rekordok Könyvében az olvasható, hogy a valaha született legnagyobb gyerek, egy "kisfiú" 1879-ben jött a világra Kanadában 10,8 kilogramm súllyal, de csak 11 órát élt.