Valér
4 °C
8 °C

Megkínozták a halálra ítélt iráni sorozatgyilkost

2005.03.16. 11:50
A huszonegy gyermek megölésében bűnösnek talált férfi többször elájult a száz ostorcsapás alatt. Az egyik áldozat testvére tőrrel megszúrta, egy másik áldozat anyja pedig segített a felakasztásában. A kivégzést több ezren nézték végig a helyszínen.

A mindössze 22 éves Mohammed Bidzsének az ítélet értelmében száz ostorcsapást kellett elszenvednie, mielőtt felakasztották volna Pakdast településen, a fővárostól, Teherántól délkeletre.

A fiatalember először a huszadik suhintás után, majd később többször is összeesett, de mindannyiszor újra talpra állították. "Erősebben, erősebben" - üvöltötte a tömeg, miközben az alacsony, sovány elítélt egy hang nélkül tűrte a megpróbáltatást.

A korbácsolás végeztével Bidzsét a vesztőhelyre vezették. Még mielőtt odaértek volna, az egyik áldozat 17 éves fivére a tömegben utat törve magának a közelébe férkőzött, s tőrrel kézen döfte.

A kötelet egy másik áldozat anyja helyezte a halálraítélt nyaka köré. Miután az akasztásnak egy különleges módját alkalmazták vele szemben, a fiatal férfinek nem tört el a nyaka azonnal a saját súlyától, hanem halála előtt még percekig kínlódott a kötél végén.