Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Oroszlánnal akart ölre menni

2004.01.13. 13:10
Isteni sugallatra mászott be az oroszlánok ketrecébe egy argentin férfi, és "bikaviadalosdit" akart játszani a vadállatok egyikével. A felhergelt oroszlán azonban rátámadt, és majdnem felfalta a meggondolatlan állatkerti látogatót.
A Buenos Aires-i állatkert oroszlánketrece előtt bámészkodók ijesztő jelenet szemtanúi lehettek hétfőn. Egy férfi átmászott az elválasztó falon, és beugrott a vadállatok ketrecébe, majd lekapta dzsekijét és mintha bikaviadalon lenne, ingerelni kezdte a békésen heverésző nagymacskák egyikét.

A 22 éves Lucas Tomas "sikerrel járt": a felbosszantott állat rátámadt, földre döntötte és többször beléharapott. A CNN úgy tudja, az amatőr oroszlánviador életét egy rendőr mentette meg, aki több riasztólövést adott le, hogy elijessze a bevadult oroszlánt.

A vakmerő férfit azonnal orvosok vették kezelésbe, több kisebb sérülést láttak el kezein, karjain és az arcán. Ezeken túl pszichológus is gondjaiba vette lelki sérülések miatt. Juan Carlos Ramares, a Fernandez kórház vezető orvosa elmondta, hogy a férfi a kihallgatása során elárulta a hatóságoknak, hogy Isten hangja szólt hozzá és utasította az oroszlánok felbőszítésére.