József, Bánk
-6 °C
0 °C

Gázolás után lincselés Texasban

2007.06.22. 12:48
Feldühödött környékbeliek támadtak egy autósra a texasi Austinban, miután elgázolt egy kisfiút. Bár a gyerek csak könnyű sérüléseket szenvedett, a tömeg meglincselte az autó utasát, aki a sofőr védelmére kelt. Az áldozat, David Morales a tetthelytől száz méterre lakott.

Tanúk segítségével próbálja felkutatni annak a dühöngő csoportnak a tagjait, akik kedden meglincseltek egy férfit a texasi Austinban, jelentette az AP. David Rivas Moralest azután verték agyon, hogy az autó, amivel utazott, elütött egy gyereket.

A kétéves fiú csak könnyű sérüléseket szenvedett, a közeli lakópark egyik parkolójában csoportosuló mintegy húsz ember mégis azonnal rátámadt a gyerek segítségére siető sofőrnek. Morales, aki csak Victorként ismerte a férfit, aki minden nap munkába vitte, a segítségére sietett.

A tömegből ekkor többen - a rendőrségnek egyelőre nem sikerült tisztáznia a részleteket - rátámadtak és agyonverték.

"Egy kisfiú kopogtatott az ajtómon" - mesélte az AP-nek Morales huga, aki a tetthelytől százméternyire lévő lakásában várta fivérét. Amikor ajtót nyitott, látta, hogy bátyja vérbefagyva, kiterítve fekszik az aszfalton.

A rendőrség nyomozását nehezíti, hogy nem messze a tetthelytől éppen a rabszolgaság texasi eltörlésének emléknapjára rendezett fesztivál zajlott. Az első rendőri jelentések ezért több száz fős feldühödött tömegről szóltak. Az összevert Moralest ezért csak harminc perc után szállíthatták el a mentők, akiket a rendőrök nem akartak addig útjukra engedni, mig le nem csillapodnak a kedélyek.

Később tisztázták, hogy a támadás idején csak mintegy húszan voltak a parkolóban, a támadók pedig lehet, hogy csak ketten voltak. Bár a rendőrök egy perccel a riasztás után a helyszínen voltak, addigra már nem lehetett megállapítani, kik voltak a támadók, írja az AP.