Gusztáv
3 °C
7 °C

Autó kerekére lőtt egy rendőr Kőbányán

2008.04.22. 13:51
Két rendőr járőrözés közben tetten ért két autótolvajt, az egyik gyalog akart elmenekülni, őt a helyszínen elfogták. A másik férfi autójával megpróbálta elgázolni az egyik rendőrt, ekkor adott le a járőr a kocsi kerekére több célzott lövést.

Többször rálőtt egy rendőr egy őt elütni próbáló autó kerekére a fővárosban, Kőbányán kedden, tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kora délután.

Kormos Endre elmondta, a rendőrök azért ellenőriztek a kőbányai piac környékén, mert az elmúlt időszakban elszaporodtak ott a gépkocsi-feltörések. A járőrök tetten értek két férfit, amint épp egy autót próbáltak feltörni.

A tettesek, amint meglátták a rendőröket, az autójukba ugrottak és megpróbáltak elmenekülni. Az egyik rendőr leadott egy figyelmeztető lövést, ekkor az egyik férfi kiugrott a kocsiból és gyalog próbált elmenekülni. Őt a helyszínen elfogták.

A másik férfi a kocsival megpróbálta elütni az intézkedő rendőrt, majd a Népliget irányába sikerült elmenekülnie. Az autó kerekére ekkor adott le több célzott lövést a járőr. A kocsit a Népligetnél egy benzinkútnál később megtalálták, de a sofőrt még keresik, tette hozzá Kormos Endre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!