Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Autó kerekére lőtt egy rendőr Kőbányán

2008.04.22. 13:51
Két rendőr járőrözés közben tetten ért két autótolvajt, az egyik gyalog akart elmenekülni, őt a helyszínen elfogták. A másik férfi autójával megpróbálta elgázolni az egyik rendőrt, ekkor adott le a járőr a kocsi kerekére több célzott lövést.

Többször rálőtt egy rendőr egy őt elütni próbáló autó kerekére a fővárosban, Kőbányán kedden, tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kora délután.

Kormos Endre elmondta, a rendőrök azért ellenőriztek a kőbányai piac környékén, mert az elmúlt időszakban elszaporodtak ott a gépkocsi-feltörések. A járőrök tetten értek két férfit, amint épp egy autót próbáltak feltörni.

A tettesek, amint meglátták a rendőröket, az autójukba ugrottak és megpróbáltak elmenekülni. Az egyik rendőr leadott egy figyelmeztető lövést, ekkor az egyik férfi kiugrott a kocsiból és gyalog próbált elmenekülni. Őt a helyszínen elfogták.

A másik férfi a kocsival megpróbálta elütni az intézkedő rendőrt, majd a Népliget irányába sikerült elmenekülnie. Az autó kerekére ekkor adott le több célzott lövést a járőr. A kocsit a Népligetnél egy benzinkútnál később megtalálták, de a sofőrt még keresik, tette hozzá Kormos Endre.