Szilárda
0 °C
6 °C

Összeütközött a ló a 182-es busszal

2008.05.01. 13:41
A 18. kerületben egy megvadult ló a hátáról ledobta a kislányt, majd kiszaladt az útra. A ló életét nem tudták megmenteni.

Egy megvadult ló összeütközött egy BKV-busszal a főváros XVIII. kerületében, személyi sérülés nem történt, de a ló elpusztult - közölte a rendőrség, a tűzoltóság és a BKV a távirati irodával csütörtökön.

A szokatlan baleset a XVIII. kerületi 182-es busz végállomásának közelében, a Nemes utcánál történt; a közeli erdős területről egy ló az útra szaladt, ahol "karambolozott" egy busszal - mondta el Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese és a BKV fődiszpécsere.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője azt közölte, a ló olyan súlyosan megsérült az ütközésben, hogy nem volt esély az élete megmentésére, ezért a helyszínre kihívott állatorvosnak el kellett altatnia.

Az elpusztult ló elszállításához a tűzoltóság segítségét kérték. Molnár Péter elmondta, a lovon a baleset előtt egy 9-10 év körüli kislány ült, ám az állat valamitől megvadulhatott, mert ledobta a hátáról a gyereket, majd elszaladt. A kislánynak nem esett baja, de megfigyelésre kórházba szállították. A BKV fődiszpécsere azt mondta, a baleset nem okozott fennakadást a buszok közlekedésében.