Lövöldözés egy budapesti szórakozóhelyen

2004.06.24. 08:06
Súlyosan megsérült az a harminchárom éves férfi, akire néhány ismeretlen több lövést adott le szerdán, nem sokkal éjfél előtt Budapesten a XV. kerületben. A férfira a Késmárk utcában vártak a támadók. A meglőtt férfit társai vitték kórházba. A gyilkosság indítéka, az áldozat sérülései egyelőre ismeretlenek.
Lövöldözés volt szerdán, éjfél előtt egy, a Késmárk utcában található szórakozóhely előtt. A fegyveresek a szemtanúk szerint egy körlámpás, fehér Mercedesből szálltak ki és tüzet nyitottak egy harmichárom éves férfire.

A helyszínre érkező rendőrök csak töltényhüvelyt, illetve lövésnyomokat találtak az utcán, a sérült akkor már nem volt a közelben. A meglőtt férfi nem egyedül volt, de csak rá tüzeltek a támadók, mondta Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A rendőrség szerint a súlyos sérüléseket szenvedett férfit társai vihették el a Bajcsy-Zsilinszky kórházba, ahonnan egy közeli gyógyintézmény traumatológiai osztályára került át.

Az első információk szerint a fegyveresek hárman voltak és álarcot viseltek. Feltehetően egy huszonkettes kaliberű lőfegyverből adták le a lövéseket, az MTI értesülései szerint mintegy fél tucatot. Azt azonban, hogy miért és kik lőttek rá a férfire, egyelőre még nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett a megtámadott ember.

A rendőrség még csütörtök hajnalban is a helyszínen vizsgálódott.A sajtóügyeletes úgy fogalmazott, "az eset szemtanúinak szavahihetősége is megkérdőjelezhető", de nem fejtette ki, pontosan mit ért ezen. Az események tanúi állítólag a szórakozóhely biztonsági őrei voltak.

Az eset körülményeinek vizsgálatán, a tanúk és a fegyveresek felkutatásán nagy erőkkel dolgozik a BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya, amely emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett eljárást.

  • Tippek
  • Árfolyam