Tekla
9 °C
20 °C

Rálőttek a rendőrök egy nekik hajtó gépkocsira Kisújszálláson

2007.10.06. 10:12
Rálőttek a rendőrök egy személygépkocsira, ami felszólításuk ellenére nem állt meg, majd vezetője szándékosan nekik hajtott pénteken, a késő esti órákban Kisújszálláson. Az eset során személyi sérülés nem történt - közölte a rendőrség.

A rendőrök Kisújszállás belterületén, a Dévaványára vezető úton végeztek gépjármű-ellenőrzést, amikor egy megállásra felszólított gépkocsi előbb lassított, majd hirtelen nagy sebességre felgyorsítva a rendőrök felé hajtott - részletezte a történteket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-nek.

Pásztorné Kovács Ágnes rendőrhadnagy tájékoztatása szerint kollegái ezt látva, a kerekekre célozva több lövést adtak le. A kocsi nekicsapódott az egyik rendőrautónak, majd a sofőr továbbhajtott. A járőrök időben félre tudtak ugrani a jármű elől és elkerülték a sérülést.

A rendőrség feltételezi, hogy a kocsiban nemcsak a sofőr ült. Az autót könnyen azonosították, mivel az ütközés miatt a rendszámtábla leesett róla. Az autóban többen ültek, és egyelőre nem tudni, a lövések hol érték a helyszínről elmenekült autót. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást.