Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Támadnak a lódarazsak

2002.09.02. 16:18
Öten életveszélyesen megsebesültek Bajorországban, mert megvadult lódarazsak támadtak rájuk. Alsó-Ausztriában egy 88 éves mozgáskorlátozott férfit csak a lánya és egy arra járó segítségével menekült meg a rovaroktól.
Az öt életveszélyes sérültet - három férfit és két nőt - egyenként huszonöt darázscsípéssel szállítottak kórházba, ahol intenzív osztályon ápolják őket. A rovartámadásban legalább további 15 ember sérült még meg.

Költözés szakhatósági engedéllyel

Steinbach helység közelében jelzőtábla figyelmezteti a sétálókat arra, hogy a rovarok fészket raktak egy út menti fában. A rendőrség és az államügyészség most vizsgálja darazsak szokatlan agresszivitásának okát és azt, hogy nem kell-e áthelyezni a fészket. Mivel a lódarazsak Németországban a különösen védett fajok közé tartoznak, fészküket csak az illetékes természetvédelmi hatóság engedélyével lehet áttelepíteni - írja az AFP.

Menekülni próbált, de elesett

Pénteken az alsó-ausztriai Scheibbs közelében támadt lódarázsraj egy 88 éves férfire, aki ugyan megpróbált elmenekülni, de megbotlott, és elesett. A mozgáskorlátozott öregembert a lánya és egy arra járó férfi mentette meg a rovaroktól. A férfit ugyan több mint negyven lódarázscsípés érte, és sokkos állapotban szállították kórházba, állapota stabilizálódott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!