Piroska
-2 °C
5 °C

Fotellal ölt embert egy osztrák

2006.02.06. 14:07
Akár három év börtönre is ítélhetnek egy osztrák férfit egy lomtalanítás közben történt haláleset miatt. A 23 éves vádlott egy 40 kilós fotelt hajított ki harmadik emeleti lakása ablakán, ami agyonütött egy járókelőt.

Fotellel ölt meg egy asszonyt egy osztrák férfi. A 23 éves klagenfurti férfi tavaly harmadik emeleti lakása ablakán hajította ki a fotelt, ami az utcán agyoncsapott egy arra járó 55 éves asszonyt.

A pörtschachi asszony másnap a kórházban belehalt sérüléseibe.

A férfit most gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával állították bíróság elé.

A vádlott vallomása szerint éppen lomtalanítani akart, és ezt a lehető legkényelmesebben tette. Egyszerűen kihajította az ablakon a feleslegessé vált bútordarabokat.

Egy barátját bízta meg azzal, hogy mindent biztosítson, és figyelmeztesse a járókelőket. Ez sem segített azonban és abban a pillanatban, amikor az 55 éves asszony a ház kapuján kilépett, teljes erővel fejen találta őt a 40 kilós fotel.

Az asszonyt súlyos koponya- és nyaki csigolya sérüléssel szállították kórházba, ahol azonnal megoperálták. Másnap este belehalt sérüléseibe. A barát, akinek a biztonságról tulajdonképpen gondoskodnia kellett volna, nem vonható felelősségre. A gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt férfit akár három évi börtönbüntetésre is ítélheti a bíróság.