Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Bűnjelraktárból loptak a rendőrök

2007.03.13. 13:54
Hónapokig fosztogatott három rendőr egy bűnjelraktárat, egyikük ugyanis tartozott egy vietnámi állampolgárnak, ám nem tudott fizetni, így megbeszélték, lefoglalt ruhákkal rendezi az adósságot. Az ügyészség nyomozást indított, az egyenruhások akár öt évet is kaphatnak.

Jelentős értékre elkövetett lopás miatt indított nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség három rendőr ellen, mert egy bűnjelraktárat hónapokig fosztogattak, közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila elmondta, a gyanú szerint az egyik rendőr tartozott egy vietnámi állampolgárnak, amit nem tudott megadni. Megegyeztek, hogy a rendőr a bűnjelraktárból kihozott ruhákkal rendezi tartozását, ám ezt egyedül nem tudta megoldani. Segítséget kért két kollegájától, akik beleegyeztek a lopásba.

Az ügyészség gyanúja szerint a három rendőr 2006 szeptembere óta 5-7 alkalommal, esetenként 20-20 zsák ruhát lopott ki a bűnjelraktárból. Az okozott kár még nem ismert, azt szakértő állapítja majd meg. A három rendőr gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. A vietnami állampolgárt még keresik a hatóságok. Morvai Attila elmondta, a rendőrök akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók.