Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Nem lopkodja a gyerekeket a román autó

2008.04.01. 07:34
Vizsgálat után városi legendának minősítette a rendőrség az internetes közösségi portálokon terjedő, gyermekrablásokról szóló történeteket. A közösségi oldalakon az elmúlt hetekben körlevelekben terjedt el, hogy egy újbudai iskola előtt román rendszámú autóval egy gyereket akartak elrabolni. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 kisgyereket raboltak el így.

A történet szerint egy XI. kerületi iskola előtt a gyermekét váró anyukától kért útbaigazítást egy román rendszámú autó sofőrje. A közben odaérő kisfiút édességgel a kocsijához csalta és be akarta rántani az autóba. Az anyuka megakadályozta és az autós elmenekült. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 gyereket raboltak el így.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az internetes levél miatt az iskolában és annak környékén is vizsgálódtak a rendőrök. A XI. kerületi nyomozók megkeresték a többi fővárosi kerületi kapitányságot is. A vizsgálat eredményeként megállapították, hogy még csak hasonló eset sem történt a városban. A rendőrség közleményében kijelentette, hogy mindent megtesznek a gyermekek elleni bűncselekmények megelőzésére és hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Az interneten keringő történetet a vizsgálat után városi legendának minősítették.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!