Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

600 papagájt fogtak Bácsalmásnál

2008.05.23. 11:33
Csütörtök este a határőrök megzavartak egy csempészbandát, akik papagájokat akartak behozni Szerbiából a zöldhatáron át. A csempészek elmenekültek, de 600 madarukat hátrahagyták. Az állatokat a szegedi vadasparkban helyezték el.

600 papagájt fogtak a határőrök csütörtök éjjel a szerb határnál. A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a zöldhatáron befelé igyekvő madárcsempészekre figyeltek fel. A négy csempészből egyet a szerb határőrök elfogtak, hárman elmenekültek. A csempészek meneküléskor hátrahagyták csomagjaikat, nyolc rekeszt, tele madarakkal.

A szegedi vadasparkban helyezték el a Szerbiából a zöldhatáron át Magyarországra csempészett papagájokat, ahol karanténba kerültek

Mint kiderült 600 darab papagájt igyekeztek behozni illegálisan Magyarországra. A papagájok között van több védett és különösen védett faj is. Utóbbiakkal szigorúan tilos kereskedni. A környezetvédelmi tárcánál most az állatokról készült fotók alapján igyekeznek beazonosítani, hogy pontosan milyen madarakra bukkantak a határon.