Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Fegyverarzenált találtak egy öltözőszekrényben Miskolcon

2007.06.05. 13:21
Fia kérésére rejtegetett öltözőjében több fegyvert és több száz lőszert egy asszony Miskolcon. A rendőrök eljutottak a fiához is, aki azt állította, az interneten rendelte a fegyvereket.

Pisztolyok és több száz lőszer került elő egy öltözőszekrényből Miskolc egyik egészségügyi intézményében; a fegyverek tulajdonosát előállították, közölte a rendőrség kedden.

Egy miskolci egészségügyi intézményben egy korábban ott dolgozó asszony öltözőszekrényét ürítették ki - miután több hónappal ezelőtt megszűnt a munkaviszonya -, s amikor kinyitották, lőfegyvereket találtak, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrök átkutatták a szekrényt, és három maroklőfegyvert, 539 különféle kaliberű golyós és sörétes vadász- és maroklőfegyverhez való töltényeket, valamint különféle tartozékokat találtak, melyeket lefoglaltak.

A szekrény egykori használóját előállították, az asszony elmondta, hogy a fegyverek és a lőszerek elrejtésére egy ismerőse kérte meg több mint egy éve. Kiderült, hogy az ismerős valójában a nő fia, aki ellen már korábban is lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés büntette miatt indított eljárást a rendőrség, a bíróság pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A 37 éves férfi lakásán tartott házkutatáskor további három fegyvert és lőszereket foglaltak le a rendőrök. A férfi - mint elmondta - az interneten keresztül, idén vásárolta valamennyit fegyvert. A lefoglalt fegyvereket a rendőrség szakértőkkel vizsgáltatja. A rendőrség előterjesztést tett az őrizetben lévő férfi előzetes letartóztatásba helyezésére.