Aliz
6 °C
14 °C

Teljes homályban a lottómilliárdos

2008.03.07. 15:58
Már a lottónyertes bankszámláin van minden idők harmadik legnagyobb nyereménye. A Szerencsejáték Zrt. ugyanis átutalta a szerencsés játékosnak a több mint 2,3 milliárd forintot.

Az ötöslottó január 19-i sorsolásán vitték el minden idők harmadik legnagyobb nyereményét: 2 milliárd 356 millió forintot. Mindössze annyit lehet tudni, hogy a győztes öthetes szelvényt a miskolci Szinva Park Bevásárlóközpontban adták fel január elején, mondta el Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója.

Részleteket azonban nem árult el, a győztes ugyanis nem kívánta felfedni kilétét. Így azt sem lehet tudni, hogy egyedül vagy csoportban játszott a szerencsés nyertes és azt sem, hogy egyáltalán magyar-e.

A Szerencsejáték Zrt. átutalta a megadott bankszámlákra a nyereményt. Somorai László leszögezte, hogy a játékosnak ezután már nem kell adózni, ez a nettó összeg.

A legtöbb pénzt egyébként - 5,9 milliárd forintot - 2003. novemberében, a második legnagyobb összeget - 2,7 milliárdot - pedig 2002. decemberében vitték el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?