Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Teljes homályban a lottómilliárdos

2008.03.07. 15:58
Már a lottónyertes bankszámláin van minden idők harmadik legnagyobb nyereménye. A Szerencsejáték Zrt. ugyanis átutalta a szerencsés játékosnak a több mint 2,3 milliárd forintot.

Az ötöslottó január 19-i sorsolásán vitték el minden idők harmadik legnagyobb nyereményét: 2 milliárd 356 millió forintot. Mindössze annyit lehet tudni, hogy a győztes öthetes szelvényt a miskolci Szinva Park Bevásárlóközpontban adták fel január elején, mondta el Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója.

Részleteket azonban nem árult el, a győztes ugyanis nem kívánta felfedni kilétét. Így azt sem lehet tudni, hogy egyedül vagy csoportban játszott a szerencsés nyertes és azt sem, hogy egyáltalán magyar-e.

A Szerencsejáték Zrt. átutalta a megadott bankszámlákra a nyereményt. Somorai László leszögezte, hogy a játékosnak ezután már nem kell adózni, ez a nettó összeg.

A legtöbb pénzt egyébként - 5,9 milliárd forintot - 2003. novemberében, a második legnagyobb összeget - 2,7 milliárdot - pedig 2002. decemberében vitték el.