Piroska
-2 °C
5 °C

Egy baráti társaság nyerte a 2,3 milliárdot

2005.07.14. 12:15
Több mint 2,3 milliárd forintot nyert összességében az a baráti társaság, amelynek tagjai egy Battonyán feladott kombinációs lottószelvénnyel megütötték minden idők harmadik legnagyobb magyar lottónyereményét.

Nem vártak sokat a jelentkezéssel, pár héttel a június 18-i sorshúzás után már igényt jelentettek be a Szerencsejáték Rt. nagy nyertes vonalán az ötöslottó legutóbbi milliárdos nyereményére.

Az egy hónappal ezelőtti sorsoláson a 18, 35, 56, 88, 90 számsorral pontosan 2 302 041 279 forintot lehetett nyerni. A cég mai sajtótájékoztatóján kiderült, a szerencsés társaság kombinációs szelvénnyel játszott, így az öttalálatos mellett jónéhány négyes, hármas, és kettes találat is bejött nekik.

A társaság létszámáról nem adtak pontos információt, csak annyit tudni hogy ötnél többen de tíznél kevesebben játszottak. Személyes adataikat nem kívánták nyilvánosságra hozni. Az évek óta próbálkozó baráti csapat kombinációs szelvénnyel játszott, és hét számot játszottak meg összesen.

Jótékonykodnak is

A csoport tagjai saját bevallásuk szerint életkörülményeik javítására fordítják majd a fejenkénti több százmilliós nyereményt, a Szerencsejáték Rt-nek adott nyilatkozatuk szerint eddig egyikük sem élt anyagi gondoktól mentes életet. Emellett gondolnak jótékonykodásra, ellenőrzött országos és megyei karitatív egyesületeknek, alapítványoknak kívánnak juttatni nyereményükből.

A Szerencsejáték Rt. 1,5-2 milliárd többletbevételt ért el a tizennyolc heti halmozódás során, ezt körülbelül 200 millió forint tiszta eredményként könyvelhette el a cég. A 2,3 milliárdot érő, harmadik legnagyobb ötös egyébként a 399. volt a magyar lottózás történetében, azóta már megvolt a jóval szerényebb - 82 millió forintot érő - 400. öttalálatos is.