Lukács
1 °C
14 °C

Paksi kosarasoké az 560 millió

2002.01.21. 15:30
Rekordösszegű, több mint 500 millió forintos főnyereményt vihet haza az eheti hatos lottó telitalálatos szelvényének tulajdonosa. Utoljára tavaly szeptember 30-án volt telitalálat a hatos lottón, akkor 183 és félmillió forint volt a nyeremény.
Akárcsak az ötösnél, a hatos lottónál is a sorsolástól számított 90 napig vehető fel a vasárnap kisosorsolt félmilliárdos rekordnyeremény. A Szerencsejátél Rt. közlése szerint egy darab telitalálatos szelvény van, így a nyertesnek nem kell osztoszkodnia.

A hatos lottó történetében ez a legnagyobb összegű nyeremény. Az összeg tájékoztató jellegű, de a részvénytársaság illetékese szerint már nem változik a végösszeg, vagyis a nyertesnek 564 millió 738 ezer 43 forint üti a markát.

A paksi Atomerőmű Sportegyesület több kosárlabdázója, valamint a technikai személyzetből többen tagjai annak a kollektívának, mely a hét végén telitalálatos szelvénnyel 560 millió forintot nyert a hatoslottón - mondta el Plézer Gábor a csapat technikai vezetője az MTI-nek. A sportolókból, a technikai személyzet tagjaiból, valamint külső személyekből álló 12 tagú társaság 2001 nyara óta lottózik közösen.

A nyereményt a Szerencsejáték Rt. hivatalosan is visszaigazolta. A tagok hetente összesen mintegy 200 szelvénnyel játszanak. A vezető közölte: egyelőre nem tudják, hogy a pénzt mire költik, csak az biztos, hogy az összeg egy részéből a nyáron szeretnének közösen nyaralni.

Utoljára tavaly szeptember 30-án volt telitalálat a hatos lottón, akkor 183 és félmillió forint volt a nyeremény. A hatos lottón a telitalálat matematikai esélye ötször kedvezőbb, mint az ötös lottóé, ezért fordulhatott elő, hogy a halmozódás átlagos időtartama a több mint egy évtized során nem érte el az öt hetet.

Plézer Gábor a csapat technikai vezetője megkeresésünkre megerősítette a hírt, mely szerint a paksi kosárlabdázók is tagjai annak a baráti társaságnak, amely megnyerte a hatoslottón a több mint ötszázmilliós főnyereményt.

A szerencsés tizenkettő

"Valóban, több kosárlabdázó is tagja a kollektívánknak, de konkrét neveket nem szeretnék említeni, mivel az érintett játékosok kérése az volt, hogy egyelőre maradjon titokban személyük. A játékosok a nyeremény ellenére mindenképp folytatják pályafutásukat, várhatóan senki sem fejezi be az aktív játékot."

A sportvezető elmondása szerint még túl friss az élmény, épp ezért még nem tudják, mire fogják költeni az összeget. Nem terveznek közös befektetéseket, a teljes összeget szétosztják egyenlő arányban a tizenkét nyertes között. Felmerült, hogy esetleg egy közös utazásra költik a pénz egy részét, ám Plézer szerint ez csak "futó ötlet volt", erről még nem tud mondani semmi biztosat.