Aliz
6 °C
14 °C

Paksi kosarasoké az 560 millió

2002.01.21. 15:30
Rekordösszegű, több mint 500 millió forintos főnyereményt vihet haza az eheti hatos lottó telitalálatos szelvényének tulajdonosa. Utoljára tavaly szeptember 30-án volt telitalálat a hatos lottón, akkor 183 és félmillió forint volt a nyeremény.
Akárcsak az ötösnél, a hatos lottónál is a sorsolástól számított 90 napig vehető fel a vasárnap kisosorsolt félmilliárdos rekordnyeremény. A Szerencsejátél Rt. közlése szerint egy darab telitalálatos szelvény van, így a nyertesnek nem kell osztoszkodnia.

A hatos lottó történetében ez a legnagyobb összegű nyeremény. Az összeg tájékoztató jellegű, de a részvénytársaság illetékese szerint már nem változik a végösszeg, vagyis a nyertesnek 564 millió 738 ezer 43 forint üti a markát.

A paksi Atomerőmű Sportegyesület több kosárlabdázója, valamint a technikai személyzetből többen tagjai annak a kollektívának, mely a hét végén telitalálatos szelvénnyel 560 millió forintot nyert a hatoslottón - mondta el Plézer Gábor a csapat technikai vezetője az MTI-nek. A sportolókból, a technikai személyzet tagjaiból, valamint külső személyekből álló 12 tagú társaság 2001 nyara óta lottózik közösen.

A nyereményt a Szerencsejáték Rt. hivatalosan is visszaigazolta. A tagok hetente összesen mintegy 200 szelvénnyel játszanak. A vezető közölte: egyelőre nem tudják, hogy a pénzt mire költik, csak az biztos, hogy az összeg egy részéből a nyáron szeretnének közösen nyaralni.

Utoljára tavaly szeptember 30-án volt telitalálat a hatos lottón, akkor 183 és félmillió forint volt a nyeremény. A hatos lottón a telitalálat matematikai esélye ötször kedvezőbb, mint az ötös lottóé, ezért fordulhatott elő, hogy a halmozódás átlagos időtartama a több mint egy évtized során nem érte el az öt hetet.

Plézer Gábor a csapat technikai vezetője megkeresésünkre megerősítette a hírt, mely szerint a paksi kosárlabdázók is tagjai annak a baráti társaságnak, amely megnyerte a hatoslottón a több mint ötszázmilliós főnyereményt.

A szerencsés tizenkettő

"Valóban, több kosárlabdázó is tagja a kollektívánknak, de konkrét neveket nem szeretnék említeni, mivel az érintett játékosok kérése az volt, hogy egyelőre maradjon titokban személyük. A játékosok a nyeremény ellenére mindenképp folytatják pályafutásukat, várhatóan senki sem fejezi be az aktív játékot."

A sportvezető elmondása szerint még túl friss az élmény, épp ezért még nem tudják, mire fogják költeni az összeget. Nem terveznek közös befektetéseket, a teljes összeget szétosztják egyenlő arányban a tizenkét nyertes között. Felmerült, hogy esetleg egy közös utazásra költik a pénz egy részét, ám Plézer szerint ez csak "futó ötlet volt", erről még nem tud mondani semmi biztosat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?