Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Márciustól drágul a lottó

2005.02.10. 10:24
Március közepétől 175 forintot kell majd fizetni egy alapjátékért az ötöslottón, a jokeren és a Luxoron, a hatoslottón, és a Skandináv lottón. A részvételi díjak emelkedésének mértékében a kisebb nyeremények is növekednek a kéttalálatosok akár kétszáz, a hármasok kétezer, a négyesek kétszázezer forinttal érhetnek többet.

A Szerencsejáték Rt. márciustól emeli öt játékának a részvételi díját, derült ki az rt. csütörtöki közleményéből. Március közepétől az eddigi 150 forint helyett 175 forintot kell majd fizetni egy alapjátékért az ötöslottón, a jokeren és a Luxoron, a hatoslottón, és a Skandináv lottón.

A részvételi díjak emelkedésének mértékében a nyeremények is növekednek, például az ötöslottón a kéttalálatosok átlagosan 150-200, a hármasok 1500-2000, a négyesek 100-200 ezer forinttal érhetnek többet, mint jelenleg. Ez a tendencia várható a másik négy játék esetében is. A részvételi díjak emelése a kenót és a sportfogadásokat (totó, góltotó, tippmix) nem érintik.

Az öthetes játékokat a részvételi díj emelése úgy érinti, hogy az áremelés előtti időszakra még a régi, az azt követő hetekre az új alapjáték árat kell befizetni.

Az árváltozás a következő dátumokhoz kötődik majd: az ötöslottón, a jokeren és a Luxoron 2005. március 13-tól, a hatoslottón március 14-től, a Skandináv lottón március 17-től kell majd többet fizetni.