Cecília
4 °C
6 °C

Mire költene egymilliárdot Ön?

Kilencszáznegyvenöt millió - ekkora összeget nyerhet az, aki jó helyre teszi az x-et az e heti lottószelvényen. Mind az ötöt.
A magyarok jótékonykodnak

Az eddigi legnagyobb, 1 milliárd 152 millió forintos főnyereményt egy rendszeresen lottózó társaság nyerte a 2001 november 24-i húzáson. A társaság üzleti befektetések és utazások mellett jótékony célokra is szánt a nyereményből. Mivel a pénz elköltését gondosan eltervezték, ezért csak hetekkel a sorsolás után jelentkeztek a pénzösszegért.

Minden idők második legjelentősebb nyereményére a mostani húzáson pályázhatnak a lottozók: 945 milliót szakíthat a szerencsés. Ennél egyszerűbb módját választotta a meggazdagodásnak egy romániai polgár. Stancu Ogica egy sajtótájékoztatón jelentette be a tragikus hírt: egymillió dolláros lottószelvényét ellopták. Pechjére a szelvény tulajdonosa már másnap megjelent a rendőrségen, igazolva nyereményét. Ogica így a Kanári-szigetek vagy a Bahamák helyett csalás vádjával a börtönbe került - írták a román napilapok.

Ragaszkodnak a szakadt lakóautóhoz

Egy angol házaspár úgy döntött, hogy a másfélmillió fontos - közel hatszázmillió forintos - főnyeremény nem befolyásolja addigi életmódjukat. Bár tudom, hogy sokan luxuséletmódra váltanának, vagy luxushotelekben nyaralnának, mi szeretünk az öreg lakóautónkkal utazgatni - nyilatkozta Jackie Darbyshire, a házaspár hölgytagja. Bár a lakóautóhoz és a kempingekhez ragaszkodnak, azért egy új házat és egy autót feltétlenül vásárolnak - nyugtatták meg a Sun riporterét.

A vécébe bújt a sajtó elől

Egy vegyesbolt vécéjében bújt el a sajtó elől az a Fülöp-szigetekről bevándorolt asszony, aki harminchárommillió dollárt - közel tízmilliárd forintot -nyert a kaliforniai állami lottón. A pénzből házat fog venni, mint mondta, élete álma volt, hogy Amerikába költözzön, és egy házat vegyen. Nyereményét a hitének tudja be, a nyertes szelvényt is a Biblia lapjai között rejtette el.

Az asszonyt végül a kaliforniai lottócég egyik alkalmazottjának sikerült előcsalogatnia a vécéből, aki ezután válaszolt a sajtó képviselőinek. Tényleg nagyon félt kijönni, a keze csupa víz volt az izzadságtól - mondta a munkatárs, aki hozzátette, még soha nem tapasztalt ehhez hasonlót.

Passzolt a leírás

Egy német kertész viszont kifejezetten kereste a sajtó nyilvánosságát. A férfi azonban nem a nyereményére volt büszke: arra kérte a helyi lottóvállalatot, hogy tegye közzé: nem ő a nyertes. A férfi rengeteg telefonhívást, és levelet kapott azóta, hogy a 2,2 milliárd forintnyi összeg nyerteséről a lottócég a kertészre szinte pontosan ráillő leírást adott ki.

A cég kiadta közleményt, de az érdeklődést csak nem szűnt meg teljesen. Gyanakvóbbak ugyanis arra gondoltak, hogy ez csak trükk a kertésztől, valójában titkolózik, mert senkinek nem akar adni belőle.

A szerencsét hozó babonák

Azóta, hogy Tajvanban is bevezették a gépi lottózást, kitört a szelvényvásárlási láz. Az emberek nehezen tűrik, hogy a szerencsétlen gépeknek 3,5 másodpercébe kerül a szelvény nyomtatása. Aki szelvényhez jutott, jó tanácsokkal segíti a többieket, például:
- viseljen piros alsóneműt, mert a piros szerencsés szín. A többi ruhadarab is lehet piros, de mindenekelőtt az alsónemű.
- Kérdezze meg a halottakat: temetőjárás, és "szellempénz" égetése arra ösztönzi a szellemeket, hogy elárulják a nyertes számokat.
- A 25 és 26 szerencseszámok, mert ezek egy olyan szállodai lakosztály számát alkotják, ahol állítólag egy ismert politikus tartott fergeteges szexpartit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?