Szilvia
5 °C
16 °C

Elutasították a lottóadományt

2008.09.15. 07:43
A hárommillió dolláros szelvényt a nyertes saját egyházának adományozta, mely jótékonykodni akart. Az egyik kiválasztott szervezet azonban nemet mondott.

A pénzt (kb. félmilliárd forintot) augusztusban nyerte egy férfi, aki jótékonyságát azzal magyarázata, hogy Isten vezérelte a szerencséhez. Az adományozáshoz a házába invitálta a három éve létrejött, mindössze 650 fős gyülekezetű Truth North Community Church alapító lelkipásztorát és átadta neki a nyertes szelvényt.

A parányi egyház elfogadta a nyereményt. A lelkipásztor közölte, hogy a pénzből új templomot építenek, de a 2028-ig esedékes évenként több mint százezer dolláros járadék legalább ötödét mindenképpen jótékonykodásra fordítják, és megosztják más karitatív szervezetekkel.

Az első évre jutó nyereményt azonban teljes egészében jótékony célokra költik. Így részesedett volna a nyereményből a Lighthouse Mission is. A hetente 3 ezer Long Island-i éhezőt ellátó New York-i szervezet azonban nem fogadta el az adományt

A szószólójuk szerint ugyanis ellenzik a szerencsejátékot, és a pénz elfogadása helytelen üzenetet sugallhat a szerencsejáték-függőknek. Az a tudósításokból nem derült ki, hogy pontosan mennyi pénzre mondtak nemet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?