Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Továbbra sincs öttalálatos

2003.11.22. 20:13
Ezen a héten sem volt telitalálatos szelvény az ötös lottón, így a jövő héten a várható főnyeremény 5 milliárd 75 millió forint lesz, tájékoztatta Somorai László, a Szerencsejáték Rt. (SZRT) kommunikációs igazgatója szombaton este az MTI-t.
Nyerő számok
A 47. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok:
1 (egy)
4 (négy)
8 (nyolc)
69 (hatvakilenc)
74 (hetvennégy)
Joker-szám: 807199.
Az ötös lottó nyereménye immár 38. hete halmozódik. Azen a héten tovább emelkedett az ötös lottóra beküldött játékok száma.

Az elmúlt hét 14,4 millió alapjátékát 300 ezerrel haladta meg az e hétre beküldött szelvények száma, jegyezte meg.

Somorai László szerint az SZRT e heti összárbevétele meghaladta a 3 milliárd 530 millió forintot, ami abszolút rekordnak számít.

A hazai szerencsejáték történetében még soha sem fordult elő, hogy egy hét alatt ennél magasabb összeget költöttek volna szerencsejátékra - mondta el a kommunikációs igazgató.

Az ötös lottón az eddigi legnagyobb nyeremény 2 milliárd 971 millió forint volt. Az öt bűvös számot tavaly decemberben az 52. héten, az év utolsó sorsolásán húzták ki. A nyertes házaspár mintegy három hét múlva jelentkezett a nyereményért.

Idén a 47. hétig két olyan számsorsolás volt, amikor öttalálatosok születtek. Az egyik 500 millió forint feletti összeget fizetett, a másik pedig 129 millió forintot ért. Ezek esetében mindössze két hét eltérés volt a két telitalálat megszületése között.