Valér
2 °C
8 °C

Egyetlen szelvénnyel játszottak a lottómilliárdosok

2005.12.06. 12:41
Egy kis magyarországi településen adták fel a legutóbbi milliárdos nyereményt hozó lottószelvényt. A lottózó társaságnak fix módszere, bevált szisztémája nem volt. A 2 056 228 524 Ft-ot a Szerencsejáték Rt. már át is utaltatta a megadott számlákra.

Jelentkeztek nyereményükért a legújabb lottómilliárdosok, akik eltalálták a 44. játékhéten, a november 5-i sorsolás számait (15, 22, 28, 41, 57). A nettó (azaz már adózás utáni) összeg több mint kétmilliárd forint volt (egészen pontosan: 2 056 228 524 Ft), a pénzt a Szerencsejáték Rt. már át is utaltatta a nyertesek által megadott bankszámlákra, derült ki kedden a cég sajtótájékoztatóján.

Azt, hogy hányfelé oszlik a nyeremény, nem tudni, a titoktartást kérő nyertesek - merthogy több szerencsésről van szó - annyit árultak el magukról a Szerencsejáték Rt. munkatársainak, hogy magyarok, egy kis településen adták fel a nyertes szelvényt, és hogy két éve lottóznak közösen családtagjaikkal (a legutóbbi lottómilliárdosok is közösen játszottak). Bevallásuk szerint fix módszerük, bevált szisztémájuk nem volt, a 44. játékhéten például egyetlen szelvénnyel játszottak, véletlenszerűen kiválasztott számokkal. Úgy tűnik ez a minimálmegoldás bejött nekik, mivel korábban csak apróbb nyereményeik voltak.

A nyeremény sorsáról már döntöttek, szándékaik szerint jótékony célokra is juttatnak majd a pénzből. Korábbi életkörülményeikről annyit mondtak, hogy "szegényes, mint minden átlagos magyar állampolgáré".

Több számlára megy a pénz

Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője az Index kérdésére elmondta, hogy a nyereményt magyar bankoknak, forintban utalták át (merthogy ez az előírás), és általában ilyen nagy nyereménynél azt javasolják a nyertesnek, hogy több számlát is nyisson, ekkora összegnél ugyanis ésszerű akár több mint tíz számlára utaltatni a pénzt. Így ugyanis legfeljebb csak annyi derülhet ki (feltéve, hogy valaki nem tartja meg a banktitkot), szerencsejátékon nyerte az ügyfél a pénzt. Az Rt. maga nem áll ilyen szempontból különleges kapcsolatban a bankokkal, nincs külön együttműködés, vagy megállapodás a pénzintézetekkel a lottónyertesek "kezelésére".

A Szerencsejáték Rt. 2005-ös árbevétele a becslések szerint 130 milliárd forint körül lesz, tíz százalékkal meghaladva a tervezettet. Ezen a héten (49. játékhét) félmilliárd forint az ötöslottó főnyereménye.

Legnagyobb lottónyeremények


1. 2003. november 29.: 5,092 milliárd Ft
2. 2002. december 31.: 2,971 milliárd Ft
3. 2005. június 18.: 2,302 milliárd Ft
4. 2005. november 05.: 2,056 milliárd Ft

Az esély az öt szám eltalálására egy a 44 millióhoz.