Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Nincs ötös: 2,8 milliárd a főnyeremény

2002.12.15. 18:25
Bár minden eddigi eladási rekordja megdőlt a Szerencsejáték Rt.-nek, ezen a héten sem vitte el senki az ötöslottó rekordnyereményét. Somoprai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivőjének tájékoztatása szerint a jövőhéten már 2,8 milliárd forintért ikszelhetünk.
Immár 27. hete nincsen telitalalálat az ötöslottón. A Szerencsejáték Rt. játékszabályzata értelmében még huszonöt hétig halmozódhat a telitalálatos szelvény nyereménye, utána pedig a kisebb találatot elért fogadók között osztják ki milliárdokat. A mostani játékhéten újra nem volt telitalálatos szelvény az ötöslottón, így Somoprai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivőjének tájékoztatása szerint a következő játékhéten már 2,8 milliárd forint lesz a telitalálatos szelvény nyereménye, abban az esetben, ha csak egy fogadónak sikerül eltalálnia mind az öt számot. Emlékeztetőül a mostani húzás számai: 2, 3 53, 60, 69.

Ezen a héten a Szerencsejáték Rt. új idei rekordot állíthatott fel: 16 millió 584 ezer ötöslottó alapjáték érkezett be a a céghez feldolgozásra, amire idén még nem volt példa. (A legtöbb lottót Magyarországon a halmózodás első idejében, 1990. 21. játékhetén adták el, ekkor 21 148 405 alapjátékra nőtt a heti forgalom.) Ennek megfelelően a Szerencsejáték Rt. e heti bevétele is csúcsokat döntöget: 3 milliárd 492 millió forint - jegyezte meg a szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?