István, Vajk
17 °C
34 °C

Nincs ötös: 2,8 milliárd a főnyeremény

2002.12.15. 18:25
Bár minden eddigi eladási rekordja megdőlt a Szerencsejáték Rt.-nek, ezen a héten sem vitte el senki az ötöslottó rekordnyereményét. Somoprai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivőjének tájékoztatása szerint a jövőhéten már 2,8 milliárd forintért ikszelhetünk.
Immár 27. hete nincsen telitalalálat az ötöslottón. A Szerencsejáték Rt. játékszabályzata értelmében még huszonöt hétig halmozódhat a telitalálatos szelvény nyereménye, utána pedig a kisebb találatot elért fogadók között osztják ki milliárdokat. A mostani játékhéten újra nem volt telitalálatos szelvény az ötöslottón, így Somoprai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivőjének tájékoztatása szerint a következő játékhéten már 2,8 milliárd forint lesz a telitalálatos szelvény nyereménye, abban az esetben, ha csak egy fogadónak sikerül eltalálnia mind az öt számot. Emlékeztetőül a mostani húzás számai: 2, 3 53, 60, 69.

Ezen a héten a Szerencsejáték Rt. új idei rekordot állíthatott fel: 16 millió 584 ezer ötöslottó alapjáték érkezett be a a céghez feldolgozásra, amire idén még nem volt példa. (A legtöbb lottót Magyarországon a halmózodás első idejében, 1990. 21. játékhetén adták el, ekkor 21 148 405 alapjátékra nőtt a heti forgalom.) Ennek megfelelően a Szerencsejáték Rt. e heti bevétele is csúcsokat döntöget: 3 milliárd 492 millió forint - jegyezte meg a szóvivő.