Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

13,6 millió lottószelvény

2002.12.28. 19:04
Ha most sem lesz öttalálatos, a nyereményalap várhatóan 200 millió forinttal nő, és megközelíti a 3,2 milliárdot.
Több mint 13,6 millió ötöslottó-alapjáték érkezett be szombat estig a Szerencsejáték Rt.-hez, közölte a társaság szóvivője. Somorai László elmondta, hogy ha ezen a héten sem lesz öttalálatos, a nyeremény összege várhatóan 200 millió forinttal nő, és megközelíti a 3,2 milliárd forintot. A Szerencsejáték Rt. heti árbevétele - valamennyi játékot tekintve - összesen több mint 2,8 milliárd forint.

A szóvivő jelezte azt is, hogy a különböző szerencsejátékok bevételének 45-50 százaléka kerül a nyereményalapba, az összeg 17 százaléka játékadó formájában gazdagítja az állam bevételét. Az ötös lottónál az érvényes jogszabályok szerint a nyereményösszeg halmozódásának nincs felső határa, de legfeljebb 52 hétig - egy évig - növekedhet a nyeremény.

Ha ez alatt az idő alatt sem sikerül senkinek öttalálatos szelvényt kitölteni, a főnyereményre felhalmozott összeget az alsóbb nyereményosztályok között osztják fel úgy, hogy a négytalálatosok kapják a 80 százalékát, a hármasok, illetve kettesek a 10-10 százalékát. Somorai László emlékeztetett arra, hogy utoljára június 8-án találtak telitalálatos szelvényt az ötös lottón.