Árpád
-2 °C
4 °C

13,6 millió lottószelvény

2002.12.28. 19:04
Ha most sem lesz öttalálatos, a nyereményalap várhatóan 200 millió forinttal nő, és megközelíti a 3,2 milliárdot.
Több mint 13,6 millió ötöslottó-alapjáték érkezett be szombat estig a Szerencsejáték Rt.-hez, közölte a társaság szóvivője. Somorai László elmondta, hogy ha ezen a héten sem lesz öttalálatos, a nyeremény összege várhatóan 200 millió forinttal nő, és megközelíti a 3,2 milliárd forintot. A Szerencsejáték Rt. heti árbevétele - valamennyi játékot tekintve - összesen több mint 2,8 milliárd forint.

A szóvivő jelezte azt is, hogy a különböző szerencsejátékok bevételének 45-50 százaléka kerül a nyereményalapba, az összeg 17 százaléka játékadó formájában gazdagítja az állam bevételét. Az ötös lottónál az érvényes jogszabályok szerint a nyereményösszeg halmozódásának nincs felső határa, de legfeljebb 52 hétig - egy évig - növekedhet a nyeremény.

Ha ez alatt az idő alatt sem sikerül senkinek öttalálatos szelvényt kitölteni, a főnyereményre felhalmozott összeget az alsóbb nyereményosztályok között osztják fel úgy, hogy a négytalálatosok kapják a 80 százalékát, a hármasok, illetve kettesek a 10-10 százalékát. Somorai László emlékeztetett arra, hogy utoljára június 8-án találtak telitalálatos szelvényt az ötös lottón.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?