Boglárka
19 °C
35 °C

Nincs telitalálatos szelvény

2003.10.18. 21:03
Jövő héttől közel 4 milliárd forintra nő a nyeremény. A héten már a négyesért is érdemes volt játszani. A nyereménycsúcs 7,5 milliárd lehet.
Negyvenkettedik hete halmozódik a lottónyeremény, így a héten már 3 milliárd 700 millió forint sorsáról döntött a vakvéletlen. A nyerőszámok - 13, 40, 55, 56, 76 - ezúttal sem szerepeltek együtt egyetlen szelvényen, így a főnyeremény továbbra is marad a kilencven darab pingponglabdát birtokló cégnél. Az összeg pedig tovább halmozódik, habár már így is Európa legnagyobb nyereményeként emlegetik azok, akik ilyenre hajlamosak.

A héten már az a 69 lottózó sem panaszkodhat, akinek csupán négy találatot sikerült összehoznia a lehetséges ötből. Nyereményük ugyanis több, mint másfél millió forint, amelyből vásárolhatnak például egy kilencéves, használt Alfa Romeót. A három találatot elértek a közel 15 ezer forintos összeget pedig egy olcsó kerékpárra költhetik valamelyik szupermarketben. A ketteseknek nyereményüket érdemes jótékony célra fordítani, erkölcsileg kerekedve felül az összes többi szerencsésen.

A joker szám a héten a 457025, de ebben a versenyszámban sem volt telitalálatos szelvény.

A csúcs 7,5 milliárd

A jövő héten az öttalálatos szelvény kitöltője közel 4 milliárdot, 3 milliárd 930 millió forintot pakolhat be egy kellően nagy bőröndbe. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója elmondta: amennyiben márciusig nem lesz telitalálatos, és a nyeremény az eddigihez hasonló ütemben nő, az 52. heti, márciusi sorsoláson a nyeremény elérheti a 7,5 milliárd forintot.

Hozzátette, hogy a március 6-ai húzást követően, ha akkor sem lesz ötös, 80-10-10 százalék arányban szétosztják a nyereményt a négyesek, hármasok és két találatosok között.

"Ezen a héten 11 millió 800 ezer alapjáték érkezett be, ez 600 ezerrel több mint a múlt héten, és az idén rekordnak számít" - mondta. "Valamennyi gépi játékot figyelembe véve, a társaság heti árbevétele meghaladta a 3,2 milliárd forintot, minden idők második legmagasabb bevétele volt" - közölte. Ennél a tavaly decemberi, 50. heti bevétel volt magasabb: 3,4 milliárd forint.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy a kiugróan nagy összeg ellenére nem kívánnak változtatni azon a szabályon, amely 52 hétig írja elő a nyeremény halmozódását telitalálatos hiányában. Ismertette, bár a csaknem 4 milliárd forint rekordnyereménynek számít Magyarországon, messze elmarad az USA-ban megnyert eddigi legmagasabb, mintegy 66 milliárd forintot kitevő, illetve az európai 16 milliárd forintos nyereménytől.