Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

A tét: két és félmilliárd

2002.12.13. 19:52
A 26. hét elteltével sem találta el senki az ötöslottó nyerőszámait. A jackpot tovább hízott, most már túljutott a két és félmilliárdon. Az ötös lottónál az érvényes jogszabályok szerint a nyereményösszeg halmozódásának nincs felső határa, de legfeljebb 52 hétig - egy évig - növekedhet a nyeremény.
Csak a jövő nyáron, június 14-én jár le a maximális, egy éves halmozódási idő. Ekkor a nyereményhegyet szétosztaná a Szerencsejáték Rt. az a heti négyesek, hármasok és kettesek között.

Ha így lenne, akkor - az addig várhatóan felhalmozódó összeget és az e heti nyertes játékok számát alapul véve - a négytalálatosok kb. 55 millió, a hármasok kb. 70 ezer, míg a kettesek kb. háromezer forintot érnének, amiben természetesen benne van a saját nyerőosztályukban elért összeg is.

A Szerencsejáték Rt. múlt heti árbevétele - valamennyi játékot tekintve - összesen több mint 3,1 milliárd forint volt.

A különböző szerencsejátékok bevételének 45-50 százaléka kerül a nyereményalapba, s az összeg 17 százaléka gazdagítja az állam bevételét játékadó formájában. Utoljára június 8-án találtak telitalálatos szelvényt az ötös lottón.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!