Gusztáv
-4 °C
1 °C

Még nem jelentkeztek az ötmilliárdért

2003.12.01. 18:12
Bár ketten is bepróbálkoztak a nagynyertesek vonalán, eddig még senki sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy birtokában lenne az ötös lottó rekordnyereményt jelentő nyertes szelvénye. A nyertesnek már csak nyolcvannyolc napja maradt.
Nem jelentkezett hétfő délutánig az ötös lottó nyertese az ötmilliárd forintos rekordnyereményért - tájékoztatta az MTI-t Somorai László. A Szerencsejáték Rt. (SZRt.) szóvivője elmondta, eddig két hívást regisztráltak az úgynevezett nagynyertes számon, de egyik hívó sem tudta igazolni, hogy a nyertes szelvény birtokában lenne.

Az SZRt. biztonsági szakemberei ugyan tudják, hogy a nyertes szelvényt hol adták fel, egyelőre nem kívánják ezt nyilvánosságra hozni - tette hozzá. "Hatan vannak a biztonságiak, akik közül véletlenszerűen kerül kiválasztásra az a kettő, aki a nagy nyertessel is találkozik" - mondta a szóvivő. A szóvivő tájékoztatása szerint a lottózókban közzétett telefonszám vonalát is biztosították, így nem fordulhat elő, hogy azt lehallgatva, ismertté válik a nyertes kiléte.

Napközben a Petőfi Rádió egyik élő telefonos műsorának betelefonálója állította, hogy a rekordnyereményt külföldön élő nyugdíjas szülei nyerték meg. Az anonimitásához ragaszkodó férfi szerint a "nyertesek" jótékony célra fordítanák az összeg nagy részét.