Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rászorulóknak adta a lottónyereményét

2004.07.25. 14:22
370 millió forintnak megfelelő jent küldött postán egy ismeretlen a múlt heti japán vihar áldozatainak.
200 millió jent (370 millió forintot) érő lottószelvényét adományozta a közelmúlt viharos áradásaitól sújtott áldozatoknak az a szerencsés nyertes, akinek nagylelkűségén nem győztek csodálkozni vasárnap a japán hatóságok.

Nem mindennapi nagylelkűségről tett tanúbizonyságot az az önmagát felfedni nem kívánó emberbarát, aki telitalálatos lottószelvényét küldte el Fukui prefektúra kormányzójának egy levél kíséretében, amelyben leírta, a katasztrófa áldozatainak szánja adományát.

"Itt küldöm a szerencsés lottószelvényt, abban a reményben, hogy segítséget jelent azoknak, akiket lesújtott a balszerencse" - állt a levélben.

Imatomi Hiroko, Fukui prefektúra egyik vezetője, aki először látta a küldeményt, megjegyezte, az írás meggyőzte a feladó őszinteségéről.

Egy csodálatos levél

"Csodálatos levél volt... Egyáltalán nem tűnt beugratásnak vagy viccnek - mondta Imatomi. - Az illető azon ritka emberek egyike, akik igazán nagylelkűek, és abban bíznak, hogy segíthetnek a szenvedőkön."

A feladó álnéven postázta a küldeményt, a hatóságok nem tudják felderíteni, ki küldhette a nyertes szelvényt, amelyről kiderült, hogy valódi.

A Fukui prefektúrát sújtó, július 17-18-i viharos esőzések következtében hárman életüket vesztették, 17 személy súlyosan megsebesült, és több mint kétszáz ház omlott össze, illetve károsult meg.