Szilárda
0 °C
6 °C

David Copperfield eltalálta a lottószámokat

2001.10.15. 16:21
Copperfield számait hét hónapja dobozba zárták, s láss csodát, most kihúzták őket. De azt állítja, nem csalt, mindent közjegyző ellenőrzött. És még azt is mondja, ha játszana, nem látná előre a számokat.
David Copperfield, amerikai illuzionista hét hónappal ezelőtt megjósolta a német nemzeti lottó október 13-i nyerőszámait. A számokat február 17-én közjegyző jelenlétében írták le, majd a papírt egy dobozba zárták, amelyet 24 órás felügyelet alatt tartottak.

A jóslat helyességét egy órával a szombati lottósorsolás után, élő televíziós közvetítés keretein belül ellenőrizték. Kinyitották a dobozt, és bebizonyosodott, mindkét számsor a következő elemekből állt: 2 9 10 15 25 38 4.

Copperfield tagadja, hogy trükköt alkalmazott volna. "Egy szellemi gyakorlat jellegű kísérletet hajtottam végre" - jelentette ki, majd hozzátette, hogy az átlagember szellemi kapacitásának csupán 10 százalékát használja. Copperfield azt mondta, hogy sohasem szokott lottózni, de ha egyszer mégis megpróbálná, nem lenne képes "látni" a számokat.

Február óta emberek százai ostromolták Copperfieldet a nyerőszámokért könyörögve. A bűvész azonban nem tud segíteni a hozzá fordulókon: "Régebben megpróbáltam tippeket adni a barátaimnak, de egy alkalommal sem sikerült eltalálni a nyerőszámokat. Ha a számokat nem tartják titokban, a módszer nem működik" - mondta az illuzionista.