Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliárdos rekordnyereménnyel kecsegtet a hatoslottó

2007.02.06. 13:16
A hat szám megtippelésével 1 milliárd 20 millió forintot lehet nyerni. Az ötöslottón ugyanennyi a tét, csak a nyerési esély sokkal kisebb.

A hatoslottó történetének legnagyobb nyereményét lehet vasárnap elvinni, ha valaki jól tippeli meg a kihúzott hat számot, derül ki a Szerencsejáték Rt. keddi közleményből. A tizennyolc hete halmozódó jackpot pontos összege: 1 milliárd 20 millió forint (1 020 000 000 Ft).

Az ötöslottó szombati húzásán ugyanekkora a megnyerhető összeg, a legrégebbi magyar lottójátékban tizenegy hete nem volt telitalálatos. Az ötösön utoljára tavaly november 25-én, míg a hatoson október 8-án vitték el a jackpotot. Az ötöslottón ez lehet a valaha volt kilencedik legnagyobb nyeremény.

Bár a két megnyerhető összeg azonos, a nyerési esélyek közel sem hasonlóak: egy hattalálatos matematikai nyerési esélye egy a 8 145 060-hoz, míg az ötöslottón egy a 43 949 268-hoz. Tehát több mint ötször kisebb az esélye a milliárdos nyereményre, ha csak az ötöslottón játszik valaki ezen a hétvégén.

Az ötöslottón a legnagyobb nyeremény 5,093 milliárd forint volt 2003-ban a 48. játékhéten, a hatoslottón ugyanebben az évben volt az eddigi legnagyobb nyeremény: 594 millió forintot nyertek meg a 17. játékhéten.