Sára, Márió
2 °C
6 °C

Nem jelentkeztek az ötmilliárdos nyereményért

2004.01.07. 12:35
Már márciusban rekordnyereményt ígérhet a lottó. Az ötmilliárdos rekordfőnyeremény nyertese a mai napig nem jelentkezett a fődíjért, ha ezt február végéig sem teszi meg, a pénz újra játékba kerül. A Szerencsejáték Rt. tapasztalatai szerint előfordulhat, hogy a nyertes egyelőre csak fejben költi pénzét.
Nem jelentkezett eddig nyereményéért a rekordösszegű, ötmilliárdot érő lottószelvény tulajdonosa - közölte az Inforádió. A nyertesnek kilencven napja van a nyeremény felvételére, tehát február végéig jelentkezhet a fődíjért - mondta el az Indexnek Somorai László, a Szerencsejáték Rt. (SZRT) szóvivője.

Rekordnyeremény márciusban?

Amennyiben a nyertes nem jelentkezne, az ötmilliárd forint újra a nyereményalap része lehet. Ez egyrészt jelentheti azt is, hogy márciustól újra rekordnyeremény lesz az ötöslottón, de más módja is van az összeg felhasználásának.

Az SZRT az összeg egy részét tárgynyeremények vásárlására is fordíthatja - ebben az esetben óránkénti húzásokkal autókat, kisebb pénzösszegeket sorsolhatnak ki az ötöslottó játékosai között. "A lényeg, hogy az összeg a játékosok között kerüljön kiosztásra" - nyilatkozta Somorai.

Feledékeny nyertesek

Az ötmilliárd forint pontos felhasználásáról csak február végén döntenek. Somorai elmondása szerint eddig két alkalommal történt meg, hogy valaki nem jelentkezett nagyobb összegű nyereményéért. "Egy esetben az ötöslottó 133 milliós, a másik esetben a hatoslottó 216 milliós főnyereményéért nem jelentkeztek" - mondta. Mindkét eset a kilencvenes évek második felében történt. A lottózók leggyakrabban kisebb összegű, kettesekre, hármasokra kifizetendő nyereményükről "feledkeznek meg".

Fejben költenek

Somorai szerint nem kizárt, hogy a nyertes még jelentkezik. Háromszor is előfordult, "mondhatni kialakult gyakorlat", hogy a nagy összegek nyertesei előbb pontosan megtervezik a nyeremény elköltését, és csak ezután jelentkeznek a fődíjért. Ez történt két milliárdos, illetve az előző rekord hárommilliárdos főnyeremény esetén is. Véleménye szerint nem kizárt, hogy most is ez történik, bár ez, mint mondta, csak feltételezés.