Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Játékláz: nyereményrekord a lottón

2002.10.25. 14:10
Folytatódik a verseny az ötöslottó milliárdjáért. Ezen a héten minden idők legnagyobb magyarországi nyereményét teheti zsebre a szerencsés: 1 milliárd 210 millió forintot.
Tizenkilenc hét és százmillió kísérlet után is fennmaradt a léc: ismét bennragadt az ötös. A Szerencsejáték Rt. szerint ennyi alapjáték kis szerencsével öt-hat telitalálatra is elegendő volna, de az elmúlt négy és fél hónapban a legjobb "versenyzők" is megakadtak a négyesnél.

Az SzRt. kiszámolta

A rendkívüli jackpot hatására a Szerencsejáték Rt. Marketing és Kommunikációs Igazgatósága számolni kezdett. Eszerint két hajóbőröndnyi pénzt, 121 ezer darab tízezer forintost vihet haza, aki ezen a héten eltalálja az öt számot. Ezeket a bankókat egymásra rakva beleshetnénk egy hatemeletes ház legfelső ablakán is. Ha pedig az a furcsa ötletünk támadna, hogy egymás mögé fektetve sétányt építsünk belőle, akkor az 18 és fél kilométer hosszan kanyarogna.

Amennyiben véletlenül éppen 1210 fős település kollektíven nyerné el most szombaton a főnyereményt, akkor a falu minden lakója milliomossá válna. A 43. héten esedékes, 1 milliárd 210 millió forintos jackpot, az összes létező és valaha volt szerencsejátékokat figyelembe véve, minden idők legnagyobb magyarországi nyereménye lesz.

Hosszú halmozódások pedig vannak

Ha ugyan lesz, és nem kell még tovább számolgatnunk - a pénzt és a heteket. A statisztikák szerint a jelenlegi, 19 hete tartó halmozódás nem a leghosszabb ötös nélküli időszak. Csak az utóbbi éveket nézve: 2000-ben egy alkalommal 21 hétig, 2001-ben pedig (az emlékezetes és eddig csúcstartó főnyeremény előtt) 19 hétig hízott a jackpot.

Mi több, igaz még a halmozódás bevezetése előtt, a kezdetek kezdetén, 1957-58-ban több mint egy éven keresztül nem született telitalálat. Akkor 58 héten keresztül vajúdott a szerencse istenasszonya.

Ez a hét - az ötöstől függetlenül is - bővelkedik a földi javak ígéretében, néhány más játéknak szintén magasra kúszott a várható főnyereménye. Legelőbb (a Nemzeti ünnep miatt a szokásos szerda helyett) csütörtökön a Skandináv lottó hatodik hete érlelődő 140 millióját lehet leszüretelni, szombat-vasárnap a joker 82 millió forintot kóstáló hat egyező száma kínál izgalmas pillanatokat, vasárnap pedig egy "kilövésre" érett nagyvad, a 265 millió forintos hattalálatos vár a szerencsevadászokra.

Játékláz

Az összetorlódó főnyeremények hatására rendkívül megélénkült a játékkedv: a 42. héten az SzRt. gépi játékait és fogadásait tekintve összesen több mint 15 millió alapjátékot fizettek be (bő egymillióval felülmúlva az egy héttel korábbit), s ennek 42 százaléka az ötöslottó jackpotját vette célba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!