Friderika
12 °C
29 °C

Ismét megélénkül a határ menti lottóturizmus

2004.09.29. 16:32
Az utóbbi napokban a határ menti lottózók jelzései alapján mind többen jönnek és játszanak, leginkább Szlovákiából érkeznek a lottóturisták. A megközelítőleg hat és félmillió eurónak megfelelő, 1,6 milliárd forintos főnyeremény vonzereje tehát már érezteti hatását.
Október 2-án, szombaton az ötöslottó sorsolásán 1,6 milliárd forintot érhet a főnyeremény. Utoljára négy hónappal ezelőtt, június 5-én volt telitalálat, igaz, akkor rögtön négy is. Azóta a halmozódás tizenhat hete alatt minden idők harmadik legnagyobb jackpotja gyűlt össze, akkora összeg, ami az utóbbi hetekben az átlagost messze meghaladó forgalmat eredményezett, ezzel párhuzamosan jól érzékelhetően megnőtt az érdeklődés a határ menti lottózókban is, áll a Szerencsejáték Rt. közleményében.

Az eddigi legnagyobb, ötmilliárdos főnyeremény elnyerésének reményében valóságos népvándorlás indult meg határainknál 2003 végén. Gyalogosan, gépkocsival, menetrend szerinti autóbusz és vasúti járatokkal tízezrek rohanták meg a határokhoz közel eső lottózókat, sőt kifejezetten lottózási céllal szervezett társasutazásokról is lehetett hallani. Az ötmilliárdot végül egy magyarországi játékos vitte el januárban.

Az utóbbi napokban a határ menti lottózók jelzései alapján mind többen jönnek és játszanak - leginkább Szlovákiából érkeznek a lottóturisták -, a megközelítőleg hat és félmillió eurónak megfelelő főnyeremény vonzereje tehát már érezteti hatását. Az elmúlt héten egyébként csaknem hat és félmillió ötöslottó alapjátékot fizettek be.