Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Ismét megélénkül a határ menti lottóturizmus

2004.09.29. 16:32
Az utóbbi napokban a határ menti lottózók jelzései alapján mind többen jönnek és játszanak, leginkább Szlovákiából érkeznek a lottóturisták. A megközelítőleg hat és félmillió eurónak megfelelő, 1,6 milliárd forintos főnyeremény vonzereje tehát már érezteti hatását.
Október 2-án, szombaton az ötöslottó sorsolásán 1,6 milliárd forintot érhet a főnyeremény. Utoljára négy hónappal ezelőtt, június 5-én volt telitalálat, igaz, akkor rögtön négy is. Azóta a halmozódás tizenhat hete alatt minden idők harmadik legnagyobb jackpotja gyűlt össze, akkora összeg, ami az utóbbi hetekben az átlagost messze meghaladó forgalmat eredményezett, ezzel párhuzamosan jól érzékelhetően megnőtt az érdeklődés a határ menti lottózókban is, áll a Szerencsejáték Rt. közleményében.

Az eddigi legnagyobb, ötmilliárdos főnyeremény elnyerésének reményében valóságos népvándorlás indult meg határainknál 2003 végén. Gyalogosan, gépkocsival, menetrend szerinti autóbusz és vasúti járatokkal tízezrek rohanták meg a határokhoz közel eső lottózókat, sőt kifejezetten lottózási céllal szervezett társasutazásokról is lehetett hallani. Az ötmilliárdot végül egy magyarországi játékos vitte el januárban.

Az utóbbi napokban a határ menti lottózók jelzései alapján mind többen jönnek és játszanak - leginkább Szlovákiából érkeznek a lottóturisták -, a megközelítőleg hat és félmillió eurónak megfelelő főnyeremény vonzereje tehát már érezteti hatását. Az elmúlt héten egyébként csaknem hat és félmillió ötöslottó alapjátékot fizettek be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!