Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Meghalt egy budapesti lottózóban megvert nyugdíjas

2005.12.27. 12:09
Meghalt egy idős férfi kedden délelőtt Budapesten, a XV. kerületben egy lottózóban. A 74 éves férfi azután halt meg, hogy a Nyírpalota utcai vásárcsarnok egyik üzletében szóváltásba, majd verekedésbe keveredett egy 41 éves férfival. A rendőrök szerint viszont természetes halállal hunyt el a nyugdíjas.

A két férfi negyed tíz körül, sorban állás közben veszett össze, feltehetőleg azon, hogy melyikük állt előrébb a sorban, mondta Unger Pál őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az Indexnek. A fiatalabb férfi végül megütötte a nyugdíjas szerencsejátékost, aki a földre zuhant. Az idős férfi ekkor még felállt, leporolta ruháját, majd összesett és meghalt.

#alt#
Fotó: BRFK

Kedden délutánra kiderült, hogy az idős férfi természetes halállal halt meg, mondta az Index érdeklődésére a BRFK sajtóügyeletese. Ennek ellenére a 41 éves férfi ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a XV. kerületben, a Nyírpalota utcában van ugyan lottózója a cégnek, de a haláleset a vásárcsarnok egyik olyan boltjában történt, ahol bizományi értékesítésben lehet lottózni, tehát nem a részvénytársaság üzemelteti a helyet. Hasonlóan tragikus, "rendkívül elszomorító" esemény egyébként idáig nem történt sem a Szerencsejáték Rt. saját lottózóiban, sem a bizományos értékesítési pontokon, tette hozzá a szóvivő.