Bernát, Felícia
12 °C
25 °C

Kórházban lövöldözött egy nyugdíjas pedagógus

2008.03.28. 09:08
Három ember meghalt az amerikai Georgia államban, mikor egy 63 éves férfi ámokfutásba kezdett egy kórházban. A nyugdíjas pedagógus három pisztollyal érkezett a kórházba, ahol édesanyját kezelték 4 évvel korábban, és akinek életét nem tudták megmenteni, a férfi ezért akart bosszút állni.

Hárman - egy ápoló, egy kórházi dolgozó és egy járókelő az utcán - meghaltak, amikor egy nyugdíjas tanár lövöldözni kezdett egy Georgia-állambeli kórházban csütörtökön, közölte a helyi rendőrség. Az eddigi információk szerint a 63 éves pedagógus azért kezdett ámokfutásba, mert elégedetlen volt azzal, ahogy édesanyját kezelték a kórházban Columbus városában.

A hatóságok közölték, a férfi három pisztollyal felszerelkezve érkezett a kórházba azzal a szándékkal, hogy bosszút áll édesanyja haláláért, ugyanis szerinte nem kezelték az asszonyt megfelelően, aki ezért meghalt 2004-ben.

A nyugdíjas először egy férfi ápolót lőtt le, majd egy adminisztrátor került elé, őt szintén lelőtte, és végül az utcára kifutva egy járókelőt sebesített meg halálosan egyik fegyverével.

A nyugdíjast a kiérkező rendőrök meglőtték, állapota nem életveszélyes, egy napig megfigyelésre a columbusi kórházban tartják.