Jenő
-2 °C
6 °C

Lövöldözés az M1-esen

2002.07.11. 12:20
Lövöldöző fegyveresek elrabolták egy osztrák asszony autóját szerda este az M1-es autópályán, a bőnyi csomópont közelében. A támadók igazoltatást színleltek egy kék lámpás Opel Astrával.
A 9 éves kisfiával utazó asszony smaragdfekete metál Mercedes ML 270 CDI-jét Tatabánya óta követte egy sötét színű Opel Astra. Az Opelban ülő két férfi autójuk tetején lévő mobil kék lámpával igazoltatást színlelve tartóztatta fel az osztrák autóst az M1-es autópálya 112-es kilométerszelvényénél, Bőnynél, szerda este 7 óra körül.

Kétszer rálőttek az osztrák nőre

A magukat rendőrnek kiadó férfiak elkérték az okmányokat, németül majd angolul arra kérték a nőt, hogy szálljon ki a terepjáróból, és nyissa ki a csomagtartót. Amikor ezt a Mercedes vezetője megtagadta, riasztófegyverrel kétszer rálőttek, és kislányával együtt kiszállásra kényszerítették, majd Győr irányába elhajtottak a gépkocsival. Az osztrák nő átmenetileg elveszítette a látását, de nem sérült meg súlyosan.

Információink szerint a rendőrség nagy erőkkel keresi a terepjárót, mert azt gyanítja, hogy az elkövetők megpróbálják azt átvinni a határon.

Félmillió a nyomravezetőnek

A szemtanúk vallomása alapján mindkét férfi 40-45 év körüli. Egyikük 170-175 cm magas, átlagos testalkatú, enyhén pocakos, sötétbarna rövid, göndör hajú, fehér bőrű férfi; fehér, Police feliratú emblémával ellátott rövid ujjú inget, nyakkendőt és sötétkék színű nadrágot viselt, és tökéletes kiejtéssel beszélt magyarul.

Társa körülbelül 185 cm magas, szikár, sportos testalkatú, sötét, rövid hajú, csontos arcú, zöldesbarna szemű, a rendőrségi megfogalmazás szerint "erősen napbarnított férfi". A támadás időpontjában a férfi bajszot viselt, és borostás volt. A rendőrség 500 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?