Jolán
2 °C
4 °C

Lovas: életveszélyes fenyegetést kaptam Tasnáditól

2002.07.23. 11:30
Életveszélyesen megfenyegetett Tasnádi Péter kedden délelőtt telefonon - közölte Lovas István újságíró az MTI-vel. Tasnádi Péter a távirati iroda érdeklődésére úgy fogalmazott: azt sem tudja, ki az a Lovas István.
Az ATV televíziós csatorna pénteki Sajtóklubjának műsorvezetője közleményében azt feltételezi: Tasnádi Péter azért fenyegette meg, mert műsorában foglalkozott a személyével, illetve azzal, hogy Tasnádi volt felesége ügyvédjének baseballütővel eltörték a kezét.

Lovas István utal arra, hogy az esetet azonnal jelentette a bicskei rendőrkapitányságnak, ahonnan azonban a bírósághoz irányították. "Úgy döntöttem, hogy a Magyarországon jelenleg uralkodó állapotok miatt a nyilvánossághoz fordulok. Ettől a pillanattól kezdve bármi is történjék velem és családommal, amely a fenyegetés eredményének tekinthető, azért Salgó László országos rendőrparancsnokot is felelősnek tekintem" - fogalmaz az újságíró.

Tasnádi Péter az MTI érdeklődésére elmondta, nem látta a kérdéses műsort, azt sem tudja, hogy ki az a Lovas István, és telefonon sem beszélt vele. Egyúttal kilátásba helyezte, hogy feljelenti az újságírót rágalmazásért.

Tasnádi Pétert a Pest Megyei Bíróság 2002. május 16-án elsőfokú, nem jogerős ítéletével négy és fél év letöltendő börtönre és másfél millió forint vagyonelkobzásra ítélte, ugyanakkor 32 hónapja tartó előzetes letartóztatását megszüntette, és házi őrizetet rendelte el. A bíróság Tasnádi Pétert az ellene felhozott 13 vádpontból 4-ben találta bűnösnek, viszont a bűnszervezet létrehozásának bűntette és további 8 vádpont alól felmentette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?