Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ámokfutó lovak Kiskunfélegyházán

2003.09.04. 07:48
Csak a rendőri biztosításnak köszönhető, hogy nem történt baleset szerdán este, amikor két elszabadult ló száguldott kilométereken át az E75-ös főúton, miután kitörtek az istállójukból Kiskunfélegyházán - tudta meg az OBJEKTÍV Hírügynökség a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság ügyeletétől.
A két ló egy vásártér melletti tanya istállójából tört ki szerdán este Kiskunfélegyházán, miután valamitől megriadtak. A nagytestű állatok végigrobogtak a városon, majd rákanyarodtak az E75-ös főútra és azon Kecskemét felé vették az irányt.

Rendőri kíséret

Az értesített rendőrök azonnal egy járőrkocsit indítottak a nyomukba, amely megkülönböztető fényjelzéssel kísérte a két lovat. Az állatok a füves útpadkán robogtak közepes ütemben, ám mindannyiszor, ha megpróbálták megállítani, vagy letéríteni őket a főútról, az úttest irányába akartak törni, s ez rendkívül balesetveszélyes volt. Ezért a gazdájuk megérkezéséig az volt a legbiztonságosabb, ha felügyelet mellett csupán követik őket a rendőrök.

A tulajdonos több, mint 10 kilométeres vágta után a Kunszállási bekötőút után néhány száz méterrel érte utol a lovait, és szerencsére a szavára azonnal engedelmeskedtek az állatok. Befogták és biztonságosan hazaszállították a lovakat, így szerencsére ezúttal sem anyagi kárt sem személyi sérülést nem okoztak.

Balestek

Az elszabadult lovak biztonsági intézkedések nélkül rendkívüli veszélyt jelenthettek volna a közlekedőkre, gondoljunk csak a néhány nappal ezelőtti balesetre, amikor az 53-as úton egy száguldó jármű elé vágtatott egy villanypásztorból kitört ló és az ütközésben a vétlen sofőr életét vesztette, vagy a tavaly nyáron egy fülöpjakabi tanyáról elszabadult, a vihartól megvadult lovakra, amelyek több balesetet is okoztak Jakabszállás és Kecskemét környékén, mire be bírták őket fogni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!