Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A lövés okozta a kisfiú halálát

2004.05.04. 23:53
A boncolás utáni orvosszakértői vélemény szerint a Szigetvárhoz tartozó Zsibót szőlőhegyén légpuskával meglőtt kisfiú halálát nagy valószínűséggel nem a sokk, hanem a szívbe hatoló golyó okozta.
Az orvosszakértői vélemény szerint a lövés okozta annak a kisfiúnak halálát, akit tizenéves bátyja lőtt szíven légpuskával Baranya megyében. A Szigetvárhoz tartozó Zsibót szőlőhegyéről hétfőn este jelentették be a rendőrségre, hogy halálos lövés ért egy 12 éves gyereket.

Mint kiderült, egy 13 éves helybéli fiú egy légpuskát kért el nagyapjától, azzal az indokkal, hogy születésnapját ünnepelné vele. A kölcsönkapott légfegyverrel 12 éves öccse társaságában sétálni indultak, akkor azonban - az eddigi adatok szerint - megpillantottak egy kecskét, amelyet éppen egy kutya támadott meg.

A nagyobbik fiú - hogy mentse a kecskét - a puskával célba vette a kutyát, ám öccse az elsődleges információk szerint félreértette szándékát. A 12 éves gyerek - minden bizonnyal abban a hiszemben, hogy bátyja a kecskét akarja lelőni - a golyó útjába vetette magát.

A lövedék szíven találta a gyermeket, aki nem sokkal később belehalt sérülésébe. A mentők a nagyobbik fiút, annak édesanyját és nagyanyját sokkos állapotban szállították kórházba.

A boncolás utáni orvosszakértői vélemény szerint a kisfiú halálát nagy valószínűséggel nem a sokk, hanem a szívbe hatoló golyó okozta, írta a Havaria Press. A fegyverszakértői vizsgálat eredménye csak napok múlva várható. A rendőrség a felelőtlen nagypapa ellen eljárást indított.