Emma
9 °C
26 °C

Adolf Hitler képeslapot kapott

2005.02.10. 14:58
Bár a harmadik birodalom vezetője 1945-ben öngyilkosságot követett el, úgy tűnik a német posta még mindig kézbesít néhány küldeményt a führernek. Egy Adolf Hitlernek címzett képeslap ugyanis a napokban érkezett meg a német parlamentbe, jelentette be szerdán a szövetségi gyűlés szóvivője. A kézírásos képeslapon a január 23-i keltezésű szöveg így kezdődik: "Drága Hitler vezér".

A hatvan évvel ezelőtt feladott lap címzése nem volt túl pontos, csupán annyit írt a feladó, bizonyos Herr T., hogy "Reichstag, Német Parlament, Berlin, Németország". A német posta felülpecsételte a címzést Deutsche Bundestag, 11011 Berlin-re és így kézbesítették végül jókora késéssel a szövetségi gyűlésnek, írja a DPA hírügynökség.

A lap küldője elkötelezettségének és odaadásának szeretett volna hangot adni. "Annyira szeretlek és kedvellek. Én vagyok a legeslegjobb barátod és SS-bizalmasod... Köszönöm, hogy meglátogattál este, kérlek jöjj el ismét. Vigyázz magadra, és érezd jól magad. A kezedben van az életem... és minden pénzem. A Te hűséges Herr T-d."

A homoszexuális kapcsolatról árulkodó képeslapon egy úgynevezett walesi "szerelemkanál" látható, ami a hagyományok szerint a szeretet és a ragaszkodás szimbóluma.


Egy walesi szerelemkanál
15%
4999 Ft
4250 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft