Valér
2 °C
8 °C

Postai küldeményt raboltak a lelőtt őrtől

2005.01.11. 10:21
Súlyos állapotban van az a biztonsági őr, akit kedd reggel nyolc óra körül meglőttek, amikor három férfi kirabolt egy pénzszállítót. A nyomravezető kétmillió forintot kap, a rendőrség kiderítette, hogy az elrabolt táskában postai küldemény volt.

Meglőttek a Kereskedelmi és Hitelbank előtt egy biztonsági őrt Érden, a Budai úton kedden reggel nyolc óra körül, közölte a rendőrség illetékese. Egy álarcos és két baseballsapkás férfi támadta meg a Group 4 Falck pénzszállítójának őrét még a bank nyitása előtt.

#alt#
Az egyik támadó fantomképe.
(Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

"A biztonsági őr a bankból kifelé tartott, amikor három férfi megtámadta, egyikük az őrt gépfegyverrel hasba lőtte, majd a nála lévő táskával a helyszínről elmenekültek. A biztonsági őr súlyos sérüléseket szenvedett" - írják a rendőrség honlapján.

Postai küldeményt raboltak

A későbbiekben a rendőrség közölte, az elrabolt táskában nem pénz, hanem postai küldemény volt.

A rablók autóval menekültek a helyszínről. A rendőrség időközben 1,5 kilométerre a banktól megtalálta a meneküléshez használt járművet kiégve. A Chryslert feltehetően a tettesek gyújtották fel.

A biztonsági őrt kórházba szállították, állapota súlyos; a hasán és a combján találták el.

Kétmillió a nyomravezetőnek

A biztonsági cég és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, közölte a rendőrség.

A rendőrség weboldalán leírtak szerint az egyik elkövető 40 év körüli, 175 cm magas, barnás-őszes rövid hajú, bajuszos férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor zöld színű pufi dzsekit viselt.