Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Felrobbantotta magát a német lövöldöző

2002.02.19. 14:22
Megtalálták a szétroncsolódott testét annak a német férfinak, aki lövöldözött egy Münchenhez közeli kisvárosban, véli a német rendőrség - jelentette a BBC. A férfi előzőleg megölte volt főnökét, kollégáját, később pedig egy volt tanárát.
A súlyosan összeroncsolódott testet azután találták meg, hogy a rendőrség speciális egységei behatoltak abba a friesingi középiskolába, ahol a 20 éves gyanúsított elrejtőzött. A rendőrség szerint egy csőbombával robbantotta fel magát a fiatalember. A környéken tartózkodók két robbanást is hallottak. A rendőrség úgy véli, hogy a holttest a reggeli ámokfutást rendező fiatalemberé.

A véres bosszú

A katonai gyakorlóba öltözött férfi Eching városka egy háztartási gépeket áruló üzletében kezdett lövöldözni reggel nyolc körül. A férfit nemrégiben innen bocsátották el, így valószínűleg bosszúból ölte meg 38 éves főnökét, és egy 40 éves osztályvezetőt. Innen később egykori középiskolájába hajtott, ahol agyonlőtte az igazgatót, és arcon lőtt egy tanárnőt. A rendőrség hamarosan körbevette az épületet, amelyet a szomszédos épületekkel együtt kiürítettek. A tanulók rendőri kíséret mellett hagyták el az iskola területét. A BBC tudósítója szerint egyáltalán nem ritkák a lövöldözések Németországban, ahol a kötelező sorkatonai szolgálat miatt a férfiak többsége tudja, hogyan kell a lőfegyverekkel bánni.