Gál
3 °C
16 °C

Lövöldözés Prága belvárosában

2005.05.12. 11:00
Óriási pánik tört ki a cseh főváros központjában egy szerda esti lövöldözés miatt. Ismeretlenek egy fogadóirodát akartak kirabolni, de a rendőrök közbeléptek. A rablók elmenekültek.
Lövöldözés tört ki szerdán este Prága belvárosában, amikor két ismeretlen tettes megpróbálta kirabolni a Vencel téren lévő Mustek aluljáróban a fogadóirodát.

A rablók és a rendőrök legalább négy-öt lövést adtak le egymásra, ami hatalmas riadalmat okozott az emberek ezreivel - köztük nagyszámú külföldi turistával - teli városközpontban. A megriadt emberek az üzletekbe, vendéglőkbe menekültek. Személyi sérülés nem történt. A rablóknak sikerült elmenekülniük.

Nem először történt ilyen

Prágában voltak már hasonló esetek. Tavaly nyáron egy izraeli kaszinótulajdonos ellen kíséreltek meg merényletet közel a Vencel térhez. A támadó azonban elejtette a gránátot, így az végül is egy páncélozott autó alatt robbant fel. Az izraeli vállalkozónak ugyan nem történt baja, de egy közeli gyorsétterem teraszán üldögélő vendégek közül majdnem kéttucat - többségük külföldi - könnyebben megsérült.

Kedden este Prága déli külvárosában, Modranyban volt lövöldözés. Az egyik helyi játékteremben egy ukrán fiatalember késsel megtámadta a terem biztonsági őrét, aki először a levegőbe lőtt, majd miután így sem tudta megfékezni a dühöngő férfit, gyomron lőtte.