Auguszta
-3 °C
2 °C

Egy gyanús SMS miatt irtotta ki családját egy dél-afrikai rendőr

2005.05.18. 12:00
Véres ámokfutásba torkollott egy családi féltékenységi dráma a dél-afrikai Cape Town-ban. A férj a hálószobában fejbe lőtte feleségét, majd az utcára és a szomszédba menekülő gyerekeket is kivégezte. Végül felesége állítólagos szeretőjével végzett, akire egy gyanús SMS miatt lett féltékeny.

Öt halálos áldozata van egy Cape Town-i féltékenységi drámának, kedd éjjel egy rendőrtiszt lelőtte felesége feltételezett szeretőjét, miután végzett az asszonnyal és három kislányukkal, írja a news24.com, a dél-afrikai hírügynökség jelentésére hivatkozva.

Öt halott

A szolgálaton kívüli rendőr véres ámokfutása este fél kilenc körül kezdődött. Az őrjöngő férfi előbb a milnertoni városrészben álló közös családi ház hálószobájába rontott, ahol egy 9 mm-es pisztollyal közvetlen közelről fejbe lőtte 35 éves feleségét.

A házaspár négy éves ikerkislányai a lövést hallva menekülni kezdtek, őket az utcán érte utol a 48 éves rendőr. A férfi a szomszédok szeme láttára a két gyermeket is fejbelőtte, majd egy évvel idősebb nővérük keresésére indult. A kislányt a szomszéd házában találta meg. Őt is agyonlőtte.

A rendőr ezután egy másfél kilométerre lévő házhoz gyalogolt, ahol egy 43 éves férfit, lőtt le, aki felesége állítólagos szeretője volt. Ekkorra a korábbi lövöldözés okozta sokkból magukhoz tért szomszédok már a nyomában voltak, és az utcán megtalált fegyverest többen leteperték. A rendőrök csak ezután tudták őrizetbe venni az ámokfutót és pisztolyát lefoglalni.

Egy SMS miatt

A szomszédok elmondták, hogy a háromgyerekes házaspár nem rég költözött a milnertoni házba. A férfi a szóbeszéd szerint egy a felesége telefonjában talált SMS miatt kezdett gyanakodni házastársára. Többször is megfenyegette az asszonyt, aki egy alkalommal a rendőrségre is elment, hogy védelmet kérjen férje ellen.

Május 10-ére virradóra hasonlóan véres dráma történt az Egyesült Államokban. Akkor egy kaliforniai ügyészségi nyomozó ölte meg ismeretlen okból anyósát, feleségét és három gyerekét, majd magával is végzett.